Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Жители на "Чародейка" плашат със саморазправа заради цигански джумбарета

Жители на "Чародейка" плашат със саморазправа заради цигански джумбарета

Русенци плашат със саморазправа заради шумна ромска музика, съобщава "Дарик".

Русенци се оплакаха и настояват кмета да вземе мерки срещу съграждани, които нарушават обществения ред с висока музика. От Обществен съвет-Русе изпратиха гневно писмо-сигнал до градоначалника, в което се заявява, че хората не могат да си почиват навсякъде в града, където са в пряк контакт с концентрация на жители от ромския етнос. В писмото се казва, че независимо от множеството сигнали, до момента общината не е взела мерки, за което кмета носи отговорност. Недоволните граждани заплашват, че нервите на доста хора „са опънати” до краен предел и не са изключени в скоро бъдеще саморазправи, които могат да доведат до неконтролируеми последици на територията на града ни!

Ето и пълния текст на писмото до кмета Пламен Стоилов:

Уважаеми г-н Кмете, Днешното поредно питане е за една невъзможност на Русенци да отдъхват по домовете си в кв. "Чародейка". Същото може да се твърди и за почти всички райони на града, където са в пряк контакт с концентрация на жители от ромският етнос. Както се досещате тук въпросът е точно за СИЛАТА на озвучаването от страна на циганите с и без ритуален повод. Сигурно са Ви известни множеството сигнали, че така са обезпокоени всички живущи далеч от сцените. Този “празник на чалгата“ не оставя на спокойствие и мъртвите. Голяма “атракция” е, как в Русе хората се разделят с близките си под звуците на диви ритми. Ако това не Ви е известно, то уверяваме Ви, че по време на звученето е невъзможно да правите каквото и да било, освен да слушате. Ако не желаете да слушате, единствената възможност е ЕВАКУАЦИЯ. Нещо повече: този ТЕРОР продължава безцеремонно и в часовете за абсолютна тишина 14-16 и след 23 часа. Във връзка с трайното осигуряване спокойствието на Русенци ви питаме най-учтиво: Целенасочен ли е този тормоз над десетките хиляди живи и мъртви Русенци? Имате ли методика и правомощия да задължите полиция, охранителни служби или изобщо някого да наложи спазването на елементарни човешки правила и норми на поведение ? Поставяме въпроса за разрешаване най-добронамерено, защото все някой ден на нормален човек няма да издържат нервите и ще тръгне да се саморазправя. Наредбата за опазване на обществения ред е акт на местната власт и за прилагането й отговаряте като Кмет на общината. Надяваме се, че същата Ви дава не само принципи, а и механизми за адекватно реагиране (договорени лаборатории за измерване и протоколиране нивото на шум, силова маниципална структура, права за сезиране на националните органи по реда и т.н.) Наясно сме с етносните особености и агресивността на представителите му спрямо опитите да се наложат общо приетите норми за обществен ред, както и за случаят в махалата “Трите гълъба” в кв. Средна кула, но настоятелно молим, да си влезете в правомощията и да наложите осигуряване на спокойствие и ред в града. Понеже често ни упреквате в тенденциозност и едва ли не в злонамереност при опитите си да поставим пред вас регистриран от членовете ни градски проблем правим и конкретно предложение за решаването му. Нека се огледа остатъка от сградата на бившето помощно у-ще “Св. св. Кирил и Методий” или подобна пустееща сграда, удобна с козметичен ремонт да се преустрои в салон за празнични ритуали при условията на безплатно ползване, с което едновременно ще се осигури спокойната почивка на гражданите и веселието на ромите за осигуреното им от същите тези граждани благополучие. Довеждаме до знанието Ви и, че в хода на дискусиите често се изказват и твърде крайни мнения, което говори за опъване на нервите на доста хора до краен предел и не са изключени в скоро бъдеще саморазправи, които могат да доведат до неконтролируеми последици на територията на града ни!


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови