Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Президентът Плевнелиев: Русия може да окупира България подобно на Крим

Президентът Плевнелиев: Русия може да окупира България подобно на Кримснимка: БулФото, архив

Президентът Плевнелиев

По време на лекцията му пред Дипломатическата академия във Виена Плевлелиев предупреди, че Русия може да окупира България подобно на Крим, пише "Монитор".


„Русия се проявява агресивно националистически както към Украйна, така и към страни от Югоизточна Европа, включително към България”, заяви Плевнелиев. Той попита риторично присъстващите какво според тях ще се случи оттук нататък. „Какъв е следният сценарий? В нашата страна имаме руско малцинство. Възможно ли е да организират протест и да се обадят на Русия, тя да прати свои хора и да се случи същото като в Крим? Ако това се случи, как ще постъпят българските социалисти и тези политици, които сега заявяват, че никога няма да се обърнат срещу Русия”, взе да разсъждава на глас държавният глава.

Според него в Украйна бил създаден руски модел на управление в който доминират олигархията, корупцията и контролираните медии. Такива проблеми той видя и в цяла Югоизточна Европа.

„В 17 страни „Газпром” пазарува медии на килограм. Чрез купените от Русия медии населението в Украйна бе манипулирано и дълго живееше във виртуална действителност”, продължи лекцията си Плевнелиев. Той бил наясно какво точно се е случило в Крим – властите в Москва изпратили там войска и окупирали полуострова.

„Незаконният локален референдум бе проведен под дулата на руските калашници. За съжаление ден по-късно Крим вече бе анексиран”, отговори "компетентно" Плевнелиев на въпрос на българска студентка, която се поинтересува от конфликта. За разлика от останалите световни лидери, чиито позиции са далеч по-балансирани, президентът не се поколеба да обвини Русия в агресия спрямо местното население. Думите му предизвикаха възмущението на възрастен виенчанин.

"Имаме по-голям проблем и той е, че за пръв път след Втората световна война не знаем какво може да направи Русия. За съжаление властите в Москва вече не са надежден партньор. Те не държат на подписа, положен под държавни споразумения. За мен Крим е Украйна, а не Русия. А Украйна е Европа”, сопна се от своя страна президентът. Ден преди визитата си във Виена той бе на посещение в Лондон, където даде интервю за предаването HARDtalk на BBC.

"В България руски туристи купуват апартаменти по морето. Ако утре те се обадят в Кремъл и поискат да бъдат изпратени войски", предупреди за нашествие Плевнелиев в опит да аргументира искането си за обща позиция на ЕС спрямо отношението на Русия към Украйна. Същата теза той разви и в предаването "Панорама". Това взриви социалните мрежи, като хората не спираха да питат дали президентът не опитва да ни вкара във война.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #5 Dirk Gently 01-04-2014 14:24
Цитит от рени до Dirk Gently:
Хайде аз да го реша това! Тези,които мислят,че пишат много правилно,като че ли друго освен правописа не ги интересува!-поне така изглежда


Не се излагай повече ами провери в интернет дали думата е изписана неправилно. Аман от неграмотни простаци :)
Цитиране
 
 
-1 #4 рени до Dirk Gently 28-03-2014 17:07
Хайде аз да го реша това! Тези,които мислят,че пишат много правилно,като че ли друго освен правописа не ги интересува!-пон е така изглежда
Цитиране
 
 
-1 #3 Dirk Gently 25-03-2014 09:12
Цитит от рени:
Каква е тази статия? Как може "компетентно" да е в изписано по този начин? Какво искате да ни кажите с тази статия?


Да повториш часовете по български език.
Цитиране
 
 
0 #2 рени 24-03-2014 15:20
Каква е тази статия? Как може "компетентно" да е в изписано по този начин? Какво искате да ни кажите с тази статия?
Цитиране
 
 
0 #1 4udenko 24-03-2014 10:42
Другари русофили, Защо децата ви учат или живеят на запад ? Защо парите ви са в западни банки ? Защо карате Мерцедеси, а не Запорожци ? Защо НИКОЙ НЕ емигрира на изток ? Защо криете, че когато Русия окупира България НАШИТЕ синовете ще воюват в Дагестан и Авганистан – докато ВАШИТЕ купонясват на запад ? Защо така аругантно ни лъжите ? ЗАСРАМЕТЕ СЕ !
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови