Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Всички ученици в Добрич с чипове!

Всички ученици в Добрич с чипове!Всички ученици в Добрич с чипове!

Всички ученици в Добрич с чипове!

Всеки ученик влиза в сградата с персонален чип, отчитат се и бягствата от час, предаде BTV.


Нова система за сигурност пази децата в училище в Добрич. Всеки ученик влиза в сградата с персонален чип. Системата отчита и бягствата от час.

След видеонаблюдението и живата охрана, ръководството решило да въведе по-съвременна система за безопасност на 800-те деца в училището. Една от причините са неканените посетители, които въпреки мерките за сигурност досега намирали начин да влизат в сградата.

„Системата много ми харесва, защото така няма да могат да влизат външни лица, а само деца и учители и никой няма да може да излиза по време на час, защото се заключва по време на часовете”, сподели четвъртокласничката Калина Дачева.

С новата система се контролира и кой бяга от час. „В момента, в който ученикът напусне училище, ще се отрази и кой е той. Веднага след това класният ръководител ще уведоми родителите. По този начин ние ще можем много по-гъвкаво и бързо да отреагираме на подобни нежелани действия”, коментира директорът на СОУ „Димитър Талев" Весела Панчева.

„На всеки се е случвало, аз също понякога закъснявам сутрин и е вярно, че на някои не им харесва системата точно по тази причина, но мисля, че това ще ни накара да бъдем по-организирани и по-точни и да влизаме в часовете редовно”, обясни ученичката Анелия Василева от 9 клас.

Родителите имат достъп до сградата, но след като се легитимират пред охранителите. И макар че при обсъждането на новите мерки имало и недоволни, сега противници няма. „Това нещо според мен създава дисциплина в училището и допринася за това да знам аз във всеки един момент през деня, когато детето ми е на училище чрез интернет дали то е в училище, след като е излязло от вкъщи за там, или е щипнал някъде по улиците”, коментира Красимир Демиров, който е родител на петокласник.

Системата за сигурност струва около 10 000 лева осигурени от училищния бюджет и настоятелството.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
-2 #3 Ma,rs 24-05-2014 18:19
Това са карти, с които се влиза и излиза в сградата, не са чипове, които се имплантират. В много учреждения се влиза и излиза по същия начин като достъп за сигурност!
Цитиране
 
 
+1 #2 hellstorm 24-03-2014 03:30
Коментарът е премахнат от модератор, тъй като нарушава условията за коментиране.
Цитиране
 
 
0 #1 Ками Анастасова 24-03-2014 01:22
ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ!!! ЯВНО ПАРИТЕ СА ПО-ВАЖНИ ОТ ОБУЧЕНИЕТО НА ДЕЦАТА!!! ЕЙ, ПРОДАЖНИ ДУШИЧКИ, БРЕЙ! ЕЛИН ПЕЛИН ХУБАВО Е ОПИСАЛ И ДАСКАЛЯ, И ДОКТОРЯ, И УЧЕНИ, И ПРОСТИ И УМНИ ХИТРЕЦИ, И СЪДИЯ-ИЗПЪЛНИТЕ ЛИ, И ПОПОВЕ, И КМЕТОВЕ, И БОГАТАШИ, И СИРОМАСИ, И ГРАЖДАНИ, И СЕЛЯНИ, И СЪВЕСТНИ ЧОВЕЦИ, И ТАКИВА ДЕТО ЛЮБЯТ ИСТИНСКИ И ТАКИВА ДЕТО ЛЮБЯТ ПО СМЕТКА! ЕЙ ВЕЛИКИ НИ НАРОДЕ, ДОСТИГНА ТИ ОТНОВО ДО ПРОСТОТИЯ, ПРОСИЯ И ДО РОБИЯ!!!
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови