Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.

Българска християнска телевизия е дългоочаквана медия от милиони християни в България и по света. На фона на разграждащата се ценностна система сред обществото ни нуждата от платформа за излагане и споделяне на християнските ценности и принципи е болезнено необходима.

За желаещите да участват в развитието на християни.ком: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Лекари оставиха 26 годишно момиче да издъхне. Не си платило осигуровките.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Лекари оставиха 26 годишно момиче да издъхне. Не си платило осигуровките.Издъхна младата жена, която не искаха да приемат в болница заради неплатени здравни осигуровки

Издъхна младата жена, която не искаха да приемат в болница заради неплатени здравни осигуровки

26-годишната Добринка Крумова от жк „Бистрица” в Дупница издъхна вчера след продължително боледуване. Младата жена за 6 месеца се стопи наполовина от незатваряща се рана след оперативна намеса. Преди време тя се бе оплакала, че не искат да я приемат нито в частната, нито в общинската болница в Дупница, тъй като не е здравно осигурена, пише Блиц.


Добринка Крумова бе оперирана през септември миналата година в частната болница в Дупница. Тя е била с анус претер, д-р Ени Лефтеров тогава извършил операцията, но разрезът повече от 6 месеца не зараствал.

Проблемите на Добринка започват преди 7 години, когато след раждането на сина си получава перитонит и се налага оперативно лечение. През 2010 г. отива заедно с приятеля си в Бургас, където живеят около година и половина. През 2011 г., при скандал приятелят й я намушква с нож в корема. Острието пробива част от червата на жената и тогава след операция й е сложен анус претер, който тя носи до миналата година. Операцията през 2013 г. е извършена с финансова помощ от Агенцията за социално подпомагане в града.

„Заради 575 лв. неплатени осигуровки не й обърнаха внимание”, заяви през сълзи пред в."Вяра" майката на починалата жена Валентина Болюкова. Тя сподели, че е плащала по 120 лв. само за торбичките, необходими заради незатворената рана. При условие че получава едва 200 лв. на месец заплата, а Добринка вземала 125 лв. социална помощ.

Добринка Крумова е майка на две деца, но заради невъзможност да се грижи за тях 10-годишната й дъщеричка е настанена в Дома за деца, лишени от родителски грижи „Олга Стоянова“ в Дупница, а 6-годишното момченце – в социално заведение в Благоевград.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Коментари   

 
+1 #39 Гена 14-06-2017 09:39
Пишещите, за някой 20 лева са пари за семки, но за други цяло състояние. Когато ги имаш, не е трудно. Но когато ги нямаш си обречен.
Цитиране
 
 
0 #38 истина или да 12-06-2017 00:12
До всички в този коментар:
1. Не е необходимо да се създава атмосфера на омраза, но явно има персони, които са постигнали исканото противопоставян е.
2. Обединението е сила, която разни особи не искат.
3. Разделяй и владей. Явно е, че когато хората са рзделени нама значение как, дори и с омраза - това е в полза на определени особи.
4. Хайде да помислите и вие сами!

И моля, преди да си правите състезание по надплюване, малко по-внимателно: с правописа, със злобата и езика на омразата, с крайни изказвания промоциращи контриране и разделение. Колкото до Америка - кой е бил там, че така добре знае колко бързо се случват нещата там? Или се базира на филми или само на т.н. спешност. Мислете народе! Мислете!
Успех на всички!
Цитиране
 
 
0 #37 Стефан 11-06-2017 16:26
Боклуци мръсниии пожелавам им да умрат в адски мъкиии копелета бездарни,не ви ли е срам нямате ли малко съвест направо заслужавате по един куршум в главите за дето сте оставили момичето да издъхне..толков а сте алчни и злобни,че няма на къде повече,един ден ще се вдигнем на крака и всички държавни служители ще си получите заслуженото,и не забравяйте Бог е нас и той ви наблюдаваа.
Цитиране
 
 
0 #36 Ляна 10-06-2017 22:29
А.R. Kолко по спешно трябваше да е положението за да се помогне на момичето?
Цитиране
 
 
+1 #35 Пламен Табаков 10-06-2017 18:40
Всеки българин има право на безплатно здравеопазване
Цитиране
 
 
0 #34 Пламен.... 10-06-2017 13:26
Крайно време е да се направи някаква реформа и да се спрът изстичащите пари в държавните институции и да здравно неосигурените са си виновни сами, защото не са се погрижили за себе си, но големия проблем ,е че такива са всички трайно безработни. Единствения вариант да се принудят е да им бъдат спрени социалните помощи и да бъдат принудени да работят! А държавата да осигури работа на тези хора, чрез обучения в държавни предприятия или със създаване на селскостопански учреждения, защото в България има много пустеещи земи ,където преспокойно може да се намери работа на голям брой неграмотни и трайнобезработн и хора, съвсем спокойно може да се произвеждат технически култури ,които да бъдат от полза на нашата индустрия на ниски и конкуренти цени! Трябва да се пресече стимулирането на безработицата и безхаберието ,чрез ограничаване на социалните придобивки, единия вариант е индувидуално осигуряване и да се направи така ,че след като не си плащал социални осигуровки да нямаш право на социални помощи, а крайно нуждащи се да бъдат само нерабоспособнит е- хората с увреждания!
Относно държавните институции, крайно време е да се въведе избирателно плащане на данъци, т.е. ние сами да избираме за какво да си даваме парите- за Полиция ли за Лекари ли за Учители ли ,за Спорт, за Култура ,за Администрация? Та да видят тия некомпетенти хора ,как ги оценява всъщност народа! Защото при все ,че сме държават с най-голям процент на полицаи на човек от населението в Европейския съюз, сме страната с най-голяма престъпност и най-нисък брой на разкрити престъпления! Защото кражба на пари и стоки до 100-200лв се определят от полицията като незначителни и не се предприемат никакви мерки! Защото в селата се ограбват пенсионери и се изнасилват и никой не предприема нищо! Защото главната концентрация на Полицията е към пътищата и по-точно как да се събират глоби!
Лекарите положили клетва да спасяват животи даже в спешното първо те проверяват в системата, за да видят дали има пари в теб, без да ги интересува в какво състояние си! Защото се изсточват пари по "клинични пътеки" с фиктивни записвания на пациенти, които дори ги няма в болницата и даже не знаят ,че се лекуват или пък те лекуват за едно ,а ти пишат по-скъпото!
Учители особенно по села и махали ,където има по 5 ученика в паралелка взимат заплати ,като учители в истински училища ,записват се фиктивно ученици, които никога не влизат в класните стаи, дават се дипломи на хора ,които са си платили. Никой не проверява ,дали и колко деца всъщност реално има в училището!
Крайно време е да има някакъв контрол в тази държава и да има истински инспектори, да се затварят държавни или частни учреждения ,които фиктивно съществуват на базата на списъци!
Няма не корумпирано звено в Българската държава нито автономно ,нито под контролно- Съд, Митници, Полиция, Болници, Администрация, Кметове, Съветници, Политици.
Да не говорим за наказателния кодекс ,който всички ги е шубе да променят ,за да не попаднат под ударите му в резултат на това престъпниците се разхождат на всякъде около нас и са на крачка от поредното си престъпление, мишена ,на което може да бъде всеки един от нас ,само защото един съдия искал да си направи дворец и предпочитал да вземе 1000лв от един убиец, кога ще има истинска данъчна полиция ,която да провери хората с дворци от къде всъщност имат средства, защото видяхме ,че даже обикновенни джебчии от Варненските молове или телефонни измамници имат такива и никой не им дири сметка за това от къде имат пари!
Цитиране
 
 
+1 #33 durpaite 10-06-2017 01:39
Dano bomba da vzrivi cqloto pravitelstvo deto napraviha vsichko dase zaplashta gospod dagi nakaje i te nqma da stignat po daleche ot grobishteto
Цитиране
 
 
-1 #32 Чихан 09-06-2017 22:16
Вашата майка свинска дова сте си вие Българите просто нямаме вече държава
Цитиране
 
 
+2 #31 Диана 09-06-2017 16:02
Ако беше мангалка, веднага щяха да я приемат и лекуват напълно безплатно.s8
Цитиране
 
 
+5 #30 Топалова 09-06-2017 16:00
Щом е получавала социална пенсия, държавата трябва да я осигурява.Друг е въпроса,че те не ти обръщат внимание умишлено,за да попиташ колко ще струва. Това се случи с мен,НО най интересното беше, че млад доктор не корумпиран ми каза какво чакат и да не питам.
Цитиране
 
 
+6 #29 A.R. 09-06-2017 15:03
Много лесно хората коментират в интернет ,като не са запознати.Тази "статия", колко е проверена с конкретните факти не е ясно, но на човек му дай някаква информация и почва да плюе. Заглавието е напълно подвеждащо и невярно, затова българските медици напускат, защото народа е с лошо мислене. Лекарите работят в болница, има си правила,държава та е определила,че ,ако не си здравноосигурен ,не те приемат в болница ,ако не е спешен случай. Има си консумативи, места, ред- за да приемат здравно неосигурен пациент , лекарят трябва да плати от джоба си осигуровките му. Приема в болница да не е еквивалент на безплатна консултация на лекар.Лекарите биха помогнали ,ако се свежда до техните възможности за консултация само. Има много възможности ,за усложнения след операция, не е нужно от прибързани коментари за лекаря,извършил процедурата. Не вярвам всеки от коментиращите,н а своята работа да плаща на хора,който са социално слаби .Работник в супермаркет да дава безплатно храна, служител в магазин за дрехи – да раздава безплатно дрехи на нуждаещите се.В тази „статия” пише,че жената( Бог да я прости ) се оплакала,че не я приемат в болница- на кого се е оплакала???Пише ,че е давала 120 лв за торбички- тези торбички се наричат стоми и при здравно осигурени пациенти са напълно безплатни с рецепта по здравна каса.Затова има закони ,човек си плаща осигуровките за да получи лечение.Ако се приема хора ,които не плащат , съответно другите няма и те да искат да плащат. Чрез парите от здравните осигуровки се осигурява болничната помощ и частичното или пълното реимбурсиране на медикаментите с рецепти по здравна каса. В чужбина( тъй като не съм запозната за всички държави ,говоря за някой) има здравни осигуровки и то са доста по-високи .Можи би е трябвало да се потърси помощ, капания за набиране на средства или друг начин. Държавата трябва да помага , всеки човек трябва да има право да медицинска помощ и не само на спешна.Не искам коментара ми да звучи като дисреспект към починалата жена, съболезнования на семейството, но не смятам ,че трябва да се оплюва медицинското общество. Проучете първо фактите за дадена статия преди да пишете такива коментари.Всеки един от нас се нуждае от медицинска помощ, всеки многократно я трърси през живота си . Лекарите поддържат живота на планетата, не го забравяте.
Цитиране
 
 
-4 #28 Андрей 09-06-2017 14:55
Има ли знчение Капитализъм Социализъм,за да станеш екар те - Така наречените Доктори дават Хипократова клетва да помагат на хората - и вече като се излекува човек ще даде за благодарност,а така демек лягай умирай ти казват идиоти. И закъкво им искат тая Хипократова клетва като така се отнасят със болните хора. Е америка ижте как го правят помагат ,спасяват и после чак след това си търсят дължимото,но поне са помогнали на човека.
Цитиране
 
 
+3 #27 Би_Си 09-06-2017 14:01
По принцип, когато се поставя анус претер, не се очаква раната да зарасне. Пасажа на изпражненията е пренасочен,пора ди невъзможност да излиза нормално през ануса. Именно и за това са тези торбички.
Цитиране
 
 
0 #26 et.galen1 09-06-2017 13:28
с такива пациенти ,които се изявяват с негативно мнение как да има здравеопазване. Тъпотията ги е обхванала от вякъде.Не могат да видят причините за това здравеопазване а дават оценки за лекари.
Цитиране
 
 
+3 #25 Hoih 09-06-2017 13:09
Ей алчни хора ей
Цитиране
 
 
+2 #24 Павлин радев димитро 09-06-2017 10:50
Пълна анархия и безчовечност до кога ще продължава това какво само си дрънкаме по форуми и социални мрежи ебахти тъпия народ дето сме да оставим това младо момиче да умре по този глупав начин лекари не а изроди!!!
Цитиране
 
 
-1 #23 Бойко Борисов 09-06-2017 09:55
Каква е единственната разлика между животинския свят и дивия капиталистическ и свят?Отговора е,че при животинския свят всичко се постига чрез инстинкта за самосъхранение/ по силния изяжда по слабия/,при дивашкия капитализъм дори и това е същото,само с малката разлика,че се постига с много пари!
Цитиране
 
 
+1 #22 Валя Димитрова 09-06-2017 09:20
Това са лекарите днес,няма хуманист.всеки те гледа в ръцете дали му носиш а не раната да те лекува.за съжаление лекарите вече не са лекари а търговци
Цитиране
 
 
+6 #21 Щаги 09-06-2017 08:59
Преди време са й отказвали частните и държавните болници прием, но тя не си е взела поука. С това заболяване няма ли право на ТЕЛК? Осигуровките са около 20 лв. месечно, когато си в такова състояние най-важното ти е там да си изряден . Не знам на сакво е разчитала тя и семейството й. Предполагам, като спешен случай да я приемат пак безплатно. Не одобрявам, че не са я приери, но такои хоръ трябва да приемат, че плащането на осигуровки спасява живот.
Цитиране
 
 
+2 #20 Ot Ispania 09-06-2017 08:37
Това е ужасно,не човешко и не морално. Хора дали клетва да помагат...... Колко случаи дадоха за операции, които всъщност никога не са били извършени,и колко парички са дръпнах от прословутата здравна каса, а тази млада жена в разцвета на силите си е оставена без възможността да живее и да се радва на децата си. Срам и позор за всички,които са отговорни за това нещастие. Съболезнования за близките
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови