Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Българка гладува, за да има хляб за сина й, а бащата ги кара да му плащат наем

Българка гладува, за да има хляб за сина й, а бащата ги кара да му плащат наем

flagman.bg

Често си лягам гладен, споделя 9-годишният ДимиДани Атанасова

Дани Атанасова и 9-годишния й син


Покъртителна история за майка, която гладува, за да има хляб за 9-годишния й син, разказа репортерът на бТВ Дани Атанасова.

43-годишната Антоанета Георгиева прилича на модел от Освиенцим. Причината за това е липсата на работа в Ямбол. Тя е била осем години медицинска сестра, но е прекъснала работа, когато е родила Димилиян. Вече цяла година е безработна, и 35-те лева детски надбавки са им единственият доход. Те обаче не стигат дори за хляб. Хладилникът им е напълно празен и не работи, защото им е изключен и токът.

„Дължим 200 лева. Няма как да ги платим“, споделя Тони и плаче докато се опитва да обясни на репортера, че не яде, за да има хляб за сина й.

„Вечер, когато няма дори хляб със сол и не знам какво да му дам, ми е много тежко. Заспива гладен. Сутрин, като ходи на училище, ми казва „мамо, децата ми се подиграват с тези стари дрехи”. От баткото износва старите дрехи“, уточнява медицинската сестра.

Детето още пази като скъп спомен сурвачката от последната си среща с баща си.

„Единствените пари, които той му даде, бяха петте лева, когато го сурвака за Нова година.

Купи си нещо за ядене“, добавя Георгиева. Тя и бащата на Дими са разведени от девет години, но вместо издръжка, Тони и синът й получават призовка. Мъжът е завел дело да му плащат наем, защото живеели в общото им жилище.

Антоанета споделя с болка, че големият й син живее с баща си. Дими обаче не е желан в дома на баща си.

На въпроса дали си ляга гладен, Димо отговаря с „доста често“.

Гладът е единственият гост в дома на Антоанета и Дими. Свикнали са с него толкова, че са благодарни за кутийка маргарин или намерена консерва. Днес майката не е яла, за да остави за сина си последното парче от хляб, купен преди дни.

„Свикнали сме да живеем на фотосинтеза. Вчера съседи си изхвърлиха някакви неща и два пакета макарони ни дадоха. Сигурно са с изтекъл срок на годност. Ще си ги сварим довечера и ще ядем, защото нямам и една стотинка", споделя самотната майка.

След като репортерът на бТВ Таня Атанасова попита 9-годишното момче какво му се иска да има най-много, той без никакво колебание отговаря, че мечтае да включат тока и да има ябълки и хляб.

Тел. за контакт с Антоанета Георгиева Саралиева: 0895885401 Банкова сметка : ЦКБ АД Клон ЯМБОЛ (CECBBGSF) IBAN: BG43 CECB 9790 1055 6313 00СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови