Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Плъзна безочлива лъжа за смъртта на Дядо Добри

Плъзна безочлива лъжа за смъртта на Дядо Добри

Линк към фейк страница за кончината на Светеца от Байлово взриви ФейсбукПлъзна безочлива лъжа

Плъзна безочлива лъжа

Гнусна лъжа за смъртта на Дядо Добри Добрев плъзна в интернет. „Новината” за кончината на Светеца от Байлово се разпространи мълниеносно чрез фейк страница с адрес http://portal-bg1.ning.com/page/4155162:Page:245276, чийто линк бе споделян във Фейсбук. Само за минути шокирани потребители на социалната мрежа изразиха съжаление за кончината на Дядо Добри.

„Светецът от Байлово... Дядо Добри. Беловласата Надежда на България. Мир на праха му, нека ангелите поемат душата му, а ние да помним. Амин”. Написа на страницата на личния си профил и телевизионната и радиоводеща Милена Златкова, която също видяла линка на стената на един от своите приятели във Фейсбук. Под тъжния пост се нароиха редица коментари: „Ще го помня винаги”; „Амин!!!”; „Мир на душата му!”; „Дано горе не му се налага да проси !!! Почивай в мир!”; „Милият дядо Добри!...”; „Една от най-тъжните новини .... светъл път на душата му!”... Докато в един момент не се появи и: „Не е вярно! Това е безочлива и долна лъжа!”

Впоследствие и на официалната страница на Дядо Добри във Фейсбук излезе опровержение: „Не е вярно! Това е безочлива и долна лъжа!”, написаха администраторите, в отговор на редицата питания на притеснени потребители на социалната мрежа.

Разпространеният във Фейсбук линк, води към следния текст, озаглавен „In momiriam”:

“На 99 години почина Дядо Добри Добрев - родолюбецът, известен дарител за реставриране на християнските храмове из цяла България, наричан още Светецът от Байлово”, почина на 99 години. Той бе наричан светец, аскет, отшелник, безсребреник, ангел, божий странник, пътник от миналото, просяк… Малко са българите, които не са чували за дядо Добри, много са онези, които нямат и най-малка представа за истинската святост на делото му…”.

Засега целта лъжата и авторът й, остават неизвестни. Само за минути обаче десетки, а може би и стотици потребители на социалната мрежа бяха заблудени, че Дядо Добри вече не е сред живите. „Към всички, които бяхме подведени, моля за извинение, че се излъгах и аз. От страницата на Дядо Добри отговориха, че това е лъжа. Дай Боже чудесата и времето му сред нас да са много”, написа на страницата си Милена Златкова.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови