Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Мюфтийството оттегли предложенията си за изменение Закона за вероизповеданията

Мюфтийството оттегли предложенията си за изменение Закона за вероизповеданията

Благодарение на пловдивските протести и ескалацията на напрежението с Куршум джамия, депутати са категорични, че текстовете няма да излязат на дневен ред, поне в 42-ото Народно събрание. "Мюфтийството оттегля своите предложения за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията", коментира и адвокатът на Главното мюфтийство Красимир Руев пред Нова тв.Подпалиха Джумая джамия в Пловдив

Джумая джамия в Пловдив

Припомняме на читателите, че по време на протеста напрежението ескалира пред "Джумая Джамия" в Пловдив и дъжд от камъни изпочупи прозорците на Джамията.

Отбой на закона обяви пред "Стандарт" и депутатът от "Коалиция за България" Мартин Захариев, който е член на комисията по култура. Точно председателят й Стефан Данаилов пръв постави остро въпроса за текстовете, които дават право на вероизповеданията да поискат имотите си.

"Предвид създалата се ситуация е крайно неудачно да се занимаваме със Закона за вероизповеданията. След приемането на Изборния кодекс имаме поне 40-50 закона, които са на дневен ред. Текстовете за вероизповеданията в този им вид не попадат в приоритетите на парламентарната група на "Коалиция за България"", заяви Захариев. "Къде се връщаме, във феодализма ли?

Това се отнася и до имаретите към турските джамии и включва възстановяване например на права върху ислямски имоти, които векове не са служили за религиозни нужди като Бююк джамия в София, или достроеното от държавата и превърнато в музей медресе в Кърджали. Как ще се реши казус като този на "Света София", отсякоха вчера и водещи учени. "Откритият в Стара Загора Музей на религиите в помещаващ се в реставрирана джамия, която пък е била християнска църква, а преди това тракийско светилище - на коя общност да се определи в собственост?", аргументираха се експертите.

ВидеоСПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови