Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Бизнесмен спасява 4ма младежи

Бизнесмен спасява 4ма младежи

Бизнесмен спасява 4ма младежиБизнесмен спасява 4ма младежи

Бизнесмен спасява 4ма младежи

около 20 часа снощи "Опел" с 4-има младежи излетя от пътя м. Бодрост - Благоевград и падна в река Бистрица. Десетки автомобили минали покрай катастрофата, но единствен Йордан Йорданов-Жъчката спрял, за да открие къде водят дирите от автомобил завил към реката, пише 24chasa.bg

Поклон пред бизнесмена Йордан Йорданов, децата ни са живи благодарение на него. Снощи той лично се обади да донесем дрехи и одеала в Спешен център да ги стоплим, винаги ще го помним и няма начин да му благодарим, освен да се поклоним пред човещината и самоотвержеността му, споделят пред Struma. com близки на пострадалите в тежката катастрофа снощи 4-ми младежи от Благоевград и Кочериново.

Известният благоевградски бизнесмен разказа за ужасната гледка, на която се е натъкнал, когато е тръгнал да спасява четиримата младежи от ледените води на река Благоевградска Бистрица.

"Прибирах се от балкана, когато на един десен завой видях следи от кола, които са излезли от него. Въпреки че нищо не се виждаше, веднага загрях, че някой е пострадал, защото познавам района. Пътувам всеки ден, а инстинктът на ловец веднага ми подсказа, че някой е в беда. Слязох от колата и веднага се спуснах по склона, мястото там е много стръмно и дерето е дълбоко. Чух писъци, видях опела забит с предница в реката, дори фаровете не светеха. Когато приближих, видях хората, които крещяха, защото автомобилът бързо се пълнеше с ледена вода. С момчето, което пътуваше с мен, светнахме с прожектор, преценихме бързо ситуацията и започнахме да чупим стъклата, за да вадим от вътре младежите. Бързахме, защото навън беше минус 10 градуса и рискът от хипотермия беше много голям", споделя Йорданов пред struma.bg.

"Когато ги извадихме, трепереха. Веднага ги вкарах в джипа, пуснах парното на максимална степен да се стоплят, а жената, която се оплакваше от болки в кръста, я наметнах с палтото си. Точно в този участък телефоните нямат обхват, затова нямах време да се обадя на полиция и Спешен център. Направо настъпих газта и тръгнах към Спешен център в Благоевград. Чист късмет си беше, че бях точно на това място. Можеха да не ги открият с часове, а при тези температури за 20 минути щяха да са замръзнали във водата. В същия участък винаги съм недоволствал, че когато правеха ремонт на пътя за Бодрост, не поставиха мантинела, ако не се лъжа, преди време на същото място излетя от пътя един бетоновоз на фирмата на бившия областен управител Костадин Хаджигаев", продължава спасителят.

"В Спешния център не позволих на никого да свали пострадалите от колата, защото знам, че при нараняване на гръбнака пострадалите не бива току-така да се местят. Направо отидох при дежурния лекар, взехме носилката и така много внимателно ги свалихме. Още докато пътувахме към Спешния център, от моя телефон се обадихме на бащата на едно от момичетата. Около час след като ги бях оставил под лекарски надзор, се обадих да питам как са, защото нещо отвътре все ме човъркаше да го направя", завършва разказа си Йордан Йорданов.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови