Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Обявяват грипна епидемия до 3 дни

Обявяват грипна епидемия до 3 дни

До три дни ще бъде обявена грипна епидемия в София-област, където вече всеки 281 на 10 000 души са болни.Обявяват грипна епидемия до 3 дни

Обявяват грипна епидемия до 3 дни

Само преди седмица заразените са били двойно по-малко. Това съобщи за в. „Преса” националният консултант по епидемиология проф. Мира Кожухарова.

„Колегите следят обстановката и най-късно до края на седмицата вероятно ще има населени места с обявена епидемия”, обясни проф. Кожухарова. С много високи стойности са и столицата със 177 болни на 10 000, Пазарджик и Ямбол - със 191. На ръба на епидемията са и Стара Загора, Плевен, Видин, Смолян, Русе и Бургас. Средно в страната заболеваемостта е 143,5 на 10 000 население, а в първата седмица на 2014 г. заразените са били едва 67 на 10 000 души.

От всички болни, изследвани в Националната референтна лаборатория, 25,5% са с положителни проби. „Това означава, че вече категорично говорим за грип, а не за вируси”, обясни проф. Кожухарова.

Щамът, който тази година ще ни разболява най-много, е пандемичният АH1N1 от 2009 г., или т.нар. свински грип. „Това е добре, защото той е по-малко опасен и усложненията от него са по-малко, отколкото от новия грип „Масачузетс”, който взема повече жертви, но засега има само два доказани случая от него“, подчерта националният консултант.

Най-честите усложнения на свинския грип са пневмониите и отитите. „Ако до 4-5-ия ден температурата не спада и нямате подобрение, задължително потърсете лекар”, съветва проф. Кожухарова.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови