Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ЗОВ ЗА ПОМОЩ! Т. Алмишева: Моля ви, помогнете ми да не отворя втори гроб за свое дете

ЗОВ ЗА ПОМОЩ! Т. Алмишева: Моля ви, помогнете ми да не отворя втори гроб за свое дете

Благоевградската учителка Таня Алмишева е една от майките, преживели най-лошото: погребала е дете на 6 годинки, а в момента другият й син е с най-тежката диагноза рак. Последното нещо, което медицината може да направи за младия мъж, е трансплантация на стволови клетки, която трябва да започне само след една седмица.Таня Алмишева

Таня Алмишева

За процедурата в българска клиника лекарите са й поискали 20 000 лв. Отчаяна от непосилната за семейството й сума и краткия срок, в който трябва да събере парите, Таня се обърна с молба за помощ към медиите, за да разкаже за болестта на сина си, с надеждата, че в навечерието на Рождество може би наистина стават чудеса. Първа за случая отбелязва struma.bg.

Аз съм майка на млад мъж, болен от рак. Наричат го ембрионален карцином на медиастинума, който е много рядък вид тумор и затова лечението му не се поема от Здравната каса. Тома е едва на 33 години и до миналата година не подозирахме изобщо за това заболяване. Смятахме само, че има астма на алергична основа.

През 2012 г. вдигна температура, решихме, че отново е получил астматичен пристъп и отидохме при личния лекар. Той ни изпрати на алерголог. Няколко дни обаче Томи продължи да поддържа температура 37,8 градуса, което ни притесни и направихме снимка. Откриха му голямо петно в гърдите. Изпратиха ни в клиника в „Дървеница“, оттам ни върнаха обратно в Благоевград за скенер и кръвна картина, и на 4 юли миналата година д-р Плочев от „Св. Анна“ го оперира за първи път.

Откри тумора мужду сърцето и белите дробове. Малко след операцията нещата отново се влошиха и през август започнахме химиотерапия в благоевградския онкодиспансер. Нямаше ефект. Вторият тумор се появи в коремната кухина. Потърсихме още едно лекарско мнение в София и д-р Марчела Колева назначи още 4 химиотерапии.

На 23 септември Томи получи главоболие. 2 дни по-късно ядрено-магнитният резонанс показа тумор в главата. На 7 октомври невролозите в софийската болница „Св. Иван Рилски“ го отвориха за трети път. Тогава направихме и първото регламентирано плащане - сложиха му нещо в главата, което струва 1800 лв.

През август тази година изследванията се оказаха идеални и се успокоихме, че е в ремисия. През септември нивото на туморните маркери обаче започна пак да се повишава. На 20 ноември при направен позитронно-емисионен томограф се оказа, че има разсейки в цялото тяло - бели дробове, черен дроб, кости, лимфи. Тогава лекарите казаха, че последното нещо, което може да се направи в този случай, е трансплантация на стволови клетки.

Клетките се вземат от неговата кръв, пречистват се с агресивна лъче- и химиотерапия, вкарват се обратно и се минава през някакъв процес, подобен на хемодиализата. Процедурата може да се направи в българска клиника, но тя не се финансира от държавата и Здравната каса, още повече че и самият тумор спада към редките видове, изключени от списъка на касата.

От клиниката, която пое лечението и трансплантацията, ни търсят 20 000 лв., които за моето семейство са абсолютно непосилна сума. Освен това лекарите казаха, че може това да е само първата от няколко трансплантации.

За финансовото състояние на семейството ни съм съгласна да се направят всякакъв род и вид проверки. Аз съм учителка в ІV основно училище в Благоевград, където съм на 70% заплата - преподавател съм по история и география, но няма достатъчно часове. Съпругът ми е трудоустроен. Имам още един син, по-малък от Томи, той също работи и помага, но не мога да му вземам всичките пари за батко му, а и да ги взема, пак няма да стигнат доникъде.

Той бе приет студент в СУ, но нямахме средства да го издържаме и остана със средно образование. Самият Тома също записа програмиране в Софийския университет, но не можа да завърши. До миналата година бе програмист в една частна фирма, сега е трудоустроен и получава 400 лв. В момента не работи, вкъщи е на обезболяващи.

Трансплантацията е последната възможност за Томи. Не искам, не мога да го загубя! Семейството ни вече загуби един син - през 1990 г., на рождения си ден 15 юни, когато навърши 6 годинки, още преди да беше духнал свещичките на тортата, Борис беше смачкан с кола от един колега в района на хотел „Езерец“.

Обръщам се към всички, които имат добрината да подкрепят една майка, за да не отвори втори гроб на свое дете: Това е последната надежда животът на Томи да бъде продължен. Лечението трябва да започне на 16 декември 2013 г. в Клиниката по хематология в гр. София, а нямаме средства.

Благодаря предварително на всеки, който се отзове на молбата ми!

Сметка за лечението на Тома Николов Алмишев

Общинска банка АД, ФЦ Благоевград

BG 81 SOMB 9130 10557436 01

BIC SOMBBGSF

Тел. за връзка с Таня Алмишева: 0878 45 00 25

Коментирайте новината в Български Християнски Форуми.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови