Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Оставен на умре...

Оставен на умре...

Материалът е взаимстван от Блога на Константин Петков.С лимони срещу рак!

Арихв. Снимка: Стойчо Ангелов Николов |

Името му е Стойчо Ангелов Николов и е оставен от държавата да умре. Той си е избрал за целта подобаващо място, което е алеята на Старите гробища във Варна. Неговата история е до болка позната на всички ни и показва цялото безхаберие и античовечност на настоящата система.

Преди време е бил щофьор, но е претърпял инсулт и повече не е можел да работи. От ТЕЛК го освидетелстват, като нетрудоспособен и започва да получава инвалидна пенсия. Обаче преди 6 месеца същите тези от ТЕЛК му отнемат правото за получаване на инвалидна пенсия и Стойчо остава без пари. Още по лошо става, когато собствената му дъщеря го изгонва от къщата, в която е живеел и така той се оказва на улицата без никакви пари. Граждани живеещи в района на няколко пъти подават сигнали до местните бюрократични "социални" институции, но оттам вдигали рамене и се оправдавали, че Стойчо бил на 55 години и нямал нужните години за социална пенсия. На всичкото отгоре, когато идвали при него същите тези псевдосоциални служби и Стойчо им се молел да го приберат с тях, да го настанят в някой дом. Те обаче му се подигравали и му казвали, че щели да го приберат, когато бил готов за ... и посочвали Старите гробища зад него.

В момента той живее там на алеята на Старите гробища във Варна, като около него смърди на фекалии и урина. Не се е къпал от 6 месеца, а дрехите му са се впили в тялото. Гледката е ужасна, защото виждаш как едно човешко същество се разлага бавно и мъчително. За него няма надежда, защото държавата го е оставила да умре и той ще умре с настъпването на зимата. Може би само чудо би го спасило да изкара минусовите температури на открито.

Той със сълзи на очите ми сподели, че знае, че ще умре и вече се е отчаел и просто се моли това да стане по-бързо.

На клипа, който съм заснел с него е само една малка част, защото нямах достатъчно място за повече. Там, където сега се намира е оживено място, а срещу него се намира дори и офис на телевизия "СКАТ".

Аз сам нищо не мога да направя. Безсилен съм пред бюрократичната схватка на системата. Това, което сега правя е да пробвам да насоча вниманието към този човек и да се надявам, че ще съумеем да го спасим с общи усилия.

ВидеоСПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови