Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
За желаещите да участват в развитието на християни.ком: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Връчиха учебно ръководство на прокурор, насърчаващо разврат!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Връчиха учебно ръководство на прокурор, насърчаващо разврат!

Неотдавна християнската медия "християни.ком" публикува съобщение за развратно учебно ръководство, което стои на прага на българските ни училища.Снимка: Християни.ком

Арихв. Снимка: християни.ком |

Скоро след това редица несистемни информационни агенции дадоха гласност на новината, а наскоро бе пусната и жалба до главния прокурор, за насърчаване на разврат и сексуално поведение сред деца. Сигналът е срещу авторите на учебно помагало по сексуално и репродуктивно здраве за ученици от 5 до 8 клас. Помагалото със заглавие „Азбука за теб и за мен” е предназначено само за учители след 10-дневно обучение и няма задължителен характер.

Жалбата до главния прокурор Сотир Цацаров е подадена от Елена Ваташка, председател на Сдружението на българските футболни привърженици, и от адвокат Раденко Григоров. Тя е срещу авторите на помагалото.

“Корабният дърводелец отговорил на младото момиче: „Ще изпълня молбата ти, но искам преди това да преспиш с мен. Накрая младото момиче решило да изпълни условието на корабния дърводелец”, пише в текста.

В друго занимание пък е предвидено водещият да раздаде на децата материали за алтернативната сексуалност, като те трябва да влязат в различни роли:

  • на гей, който крие ориентацията си от родителите си
  • на лесбийка на 30 години, омъжена, но нещастна в брака си
  • на малолетна проститутка
  • на бисексуален мъж, който е семеен, но поддържа сексуални връзки и с двата пола
  • на транссексуален, който демонстративно се облича като секси дама и обмисля хирургическа промяна на гениталиите.

Според Анина Чилева, психолог и също сред авторите на помагалото, целта е децата да се научат да правят избор.

„Разбира се, че трябва да влезе в ролята на различните хора, защото светът съществува и в тоя свят действително съществуват бисексуални хора. Съществуват хора, които продават телата си за секс.Тези деца, ако не знаят това, възможността да попаднат в тези стъпки е по-голяма, отколкото ако го знаят”, смята Чилева, цитирана от bTV.

В помагалото има и таблица с алтернативна сексуална индентичност, в която фигурира и педофилията. Жалбоподателите са категорични, не може да се слагат под общ знаменател педофилията и хомосексуализмът. Едното е престъпление по нашия Наказателен кодекс, а другото – не.

Според авторите на учебника обаче целта е била децата да бъдат запознати със съществуването на педофилите по принцип. Помагалото „Азбука за теб и за мен” е написано през 2005 г. и само тогава пробно е било използвано в часовете. От Министерство на образованието и науката (МОН) заявиха, че то е било част от образователен пакет, финансиран от Фонда на ООН за населението. Разработвано е 2 години от експерти. Не е минавало процедура за одобряване през МОН, но е било избираемо за ученици и учители и се е преподавало със знанието на родителите. Учебникът вече не е в продажба.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови