Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Връчиха учебно ръководство на прокурор, насърчаващо разврат!

Връчиха учебно ръководство на прокурор, насърчаващо разврат!

Неотдавна християнската медия "християни.ком" публикува съобщение за развратно учебно ръководство, което стои на прага на българските ни училища.Снимка: Християни.ком

Арихв. Снимка: християни.ком |

Скоро след това редица несистемни информационни агенции дадоха гласност на новината, а наскоро бе пусната и жалба до главния прокурор, за насърчаване на разврат и сексуално поведение сред деца. Сигналът е срещу авторите на учебно помагало по сексуално и репродуктивно здраве за ученици от 5 до 8 клас. Помагалото със заглавие „Азбука за теб и за мен” е предназначено само за учители след 10-дневно обучение и няма задължителен характер.

Жалбата до главния прокурор Сотир Цацаров е подадена от Елена Ваташка, председател на Сдружението на българските футболни привърженици, и от адвокат Раденко Григоров. Тя е срещу авторите на помагалото.

“Корабният дърводелец отговорил на младото момиче: „Ще изпълня молбата ти, но искам преди това да преспиш с мен. Накрая младото момиче решило да изпълни условието на корабния дърводелец”, пише в текста.

В друго занимание пък е предвидено водещият да раздаде на децата материали за алтернативната сексуалност, като те трябва да влязат в различни роли:

  • на гей, който крие ориентацията си от родителите си
  • на лесбийка на 30 години, омъжена, но нещастна в брака си
  • на малолетна проститутка
  • на бисексуален мъж, който е семеен, но поддържа сексуални връзки и с двата пола
  • на транссексуален, който демонстративно се облича като секси дама и обмисля хирургическа промяна на гениталиите.

Според Анина Чилева, психолог и също сред авторите на помагалото, целта е децата да се научат да правят избор.

„Разбира се, че трябва да влезе в ролята на различните хора, защото светът съществува и в тоя свят действително съществуват бисексуални хора. Съществуват хора, които продават телата си за секс.Тези деца, ако не знаят това, възможността да попаднат в тези стъпки е по-голяма, отколкото ако го знаят”, смята Чилева, цитирана от bTV.

В помагалото има и таблица с алтернативна сексуална индентичност, в която фигурира и педофилията. Жалбоподателите са категорични, не може да се слагат под общ знаменател педофилията и хомосексуализмът. Едното е престъпление по нашия Наказателен кодекс, а другото – не.

Според авторите на учебника обаче целта е била децата да бъдат запознати със съществуването на педофилите по принцип. Помагалото „Азбука за теб и за мен” е написано през 2005 г. и само тогава пробно е било използвано в часовете. От Министерство на образованието и науката (МОН) заявиха, че то е било част от образователен пакет, финансиран от Фонда на ООН за населението. Разработвано е 2 години от експерти. Не е минавало процедура за одобряване през МОН, но е било избираемо за ученици и учители и се е преподавало със знанието на родителите. Учебникът вече не е в продажба.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови