Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Желаещите да помогнат нека последват тази връзка: КЛИК
За информация по фактурирането или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Издирват майка, поощряваща децата си да пушат!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Издирват майка, поощряваща децата си да пушат!

Видео на майка, поощряваща децата си да пушат, взриви социалните мрежиСнимка: Християни.ком

Арихв. Снимка: християни.ком |

Скандално видео, в което майка поощрява двете си малки деца да пушат, взриви социалните мрежи. В клипа се вижда как жената поощрява двете си деца, които видимо са на около 2-3 годишна възраст, да пушат цигари и да пият кафе, предаде Нова телевизия.

За броени часове триминутният запис предизвика възмущението на хиляди в интернет. Лудост, скандал, безобразие, трагедия – така хората в мрежата определиха видеото.

В записа ясно се чува, че жената, която снима с телефона си, казва на едно от децата - "Хайде, пуши". Същата цигара секунди по-късно отива в ръцете на второто дете, на което майката казва: “На, пуши ти и после да ми дадеш”.

От Агенцията за закрила на детето определиха случая като безпрецедентен и гарантираха, че полицията ще започне да издирва семейството.

За вредата от цигарите говорят и статистиките. По последни данни на Националния център по обществено здраве и анализи 2/3 от децата в предучилищна и училищна възраст са пасивни пушачи. А отговорни за това са основно майките. При децата пасивното тютюнопушене повишава риска от синдром на внезапната детска смърт, инфекции на дихателните пътища, инфекции на средното ухо, бронхити и пневмонии, астма, алергии, изоставане в растежа и нарушения в съня.

Според представители на неправителствения сектор видеото трябва да е повод управляващите да преосмислят политиките си към родителите при нужда. От Агенцията за закрила на детето коментираха, че за първи път при тях постъпва такъв сигнал. Малко по-късно Агенцията излезе с официална позиция, че са се самосезирали по случая и са изпратили писмена молба до ГДБОП да бъде установена самоличността на майката, за да бъде извършена проверка. Тогава ще бъде взето и решение как да се процедира като ще се обсъди и възможност за извеждането им от семейството.

ВидеоСПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови