Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Издирват майка, поощряваща децата си да пушат!

Издирват майка, поощряваща децата си да пушат!

Видео на майка, поощряваща децата си да пушат, взриви социалните мрежиСнимка: Християни.ком

Арихв. Снимка: християни.ком |

Скандално видео, в което майка поощрява двете си малки деца да пушат, взриви социалните мрежи. В клипа се вижда как жената поощрява двете си деца, които видимо са на около 2-3 годишна възраст, да пушат цигари и да пият кафе, предаде Нова телевизия.

За броени часове триминутният запис предизвика възмущението на хиляди в интернет. Лудост, скандал, безобразие, трагедия – така хората в мрежата определиха видеото.

В записа ясно се чува, че жената, която снима с телефона си, казва на едно от децата - "Хайде, пуши". Същата цигара секунди по-късно отива в ръцете на второто дете, на което майката казва: “На, пуши ти и после да ми дадеш”.

От Агенцията за закрила на детето определиха случая като безпрецедентен и гарантираха, че полицията ще започне да издирва семейството.

За вредата от цигарите говорят и статистиките. По последни данни на Националния център по обществено здраве и анализи 2/3 от децата в предучилищна и училищна възраст са пасивни пушачи. А отговорни за това са основно майките. При децата пасивното тютюнопушене повишава риска от синдром на внезапната детска смърт, инфекции на дихателните пътища, инфекции на средното ухо, бронхити и пневмонии, астма, алергии, изоставане в растежа и нарушения в съня.

Според представители на неправителствения сектор видеото трябва да е повод управляващите да преосмислят политиките си към родителите при нужда. От Агенцията за закрила на детето коментираха, че за първи път при тях постъпва такъв сигнал. Малко по-късно Агенцията излезе с официална позиция, че са се самосезирали по случая и са изпратили писмена молба до ГДБОП да бъде установена самоличността на майката, за да бъде извършена проверка. Тогава ще бъде взето и решение как да се процедира като ще се обсъди и възможност за извеждането им от семейството.

ВидеоСПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови