Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Национално събиране за хвалители

Национално събиране за хвалители

(Нели Тончева)


Национално събиране за хвалители

Национално събиране за хвалители

На 4 и 5 май, 2007г. в Ст.Загора, се проведе поредното събиране за общение на хвалители от цялата страна. Първата подобна среща се състоя миналата есен в Сливен, но няколкото часа в споделяне, насърчение, творчески дискусии и просто поклонение на Бога, се оказаха съвсем недостатъчни за присъстващите десетки хора на изкуството от най-различни църкви. Ето защо, това второ събиране на хвалителите започна ден по-рано с вечер на запознанства и топло общуване в семейна атмосфера на „себеподобни” по дух и талант.

Началото на следващия ден бе особено вълнуващо, защото повече от 120 надарени гласове изпълниха залата с хваление и поклонение като едно сърце, запленено от Господа. Последва динамично и разнообразно време на споделяне в групи по интереси, в които призваните да служат на Бога като инструменталисти, певци или водачи на хвалебни групи споделяха взаимно опит, виждане и мечти. Особено внимание бе отделено на общата дискусия на тема „Как се пише добра авторска песен?”. Беше интересно да се проследи творческия процес по създаването на християнска песен от гледна точка и на текст, и на музика.

Посочиха се основни правила и изисквания за създаването на качествен краен продукт, който да отразява почит и възхищение към Бога и който да служи за духовно насърчение на слушателите. Ценни мнения изразиха и автори с издадени вече песни и хора с повече опит в музикалния бизнес. Накрая се проведе работна среща за преводачи на песни, на която бе споделено задоволство от успешната колективна работа в тази посока. Окончателните варианти на няколко песни, преведени по този начин, са качени в сайта www.worship.bg, заедно с друга полезна информация. Сайтът отразява виждането и дейността на неформалното общение от хвалители, което стои в основата на тези творчески срещи.

Преди всеки да си тръгне към дома, беше определена дата за следващото подобно събиране наесен. Десислава Софранова, музикален режисьор, сподели впечатления за приключилото събиране сега: „За мен това беше първо участие в подобно събиране. Радвам се, че има все повече радетели за издигане нивото на християнската музика, и то хора не само ентусиасти, но и такива, които имат необходимите знания, способности и култура.” Затова, до нови срещи на 14 и 15-ти септември за всички, които са призвани да служат на Бога и на хората чрез музика и слово.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови