Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
За желаещите да участват в развитието на християни.ком: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Национално събиране за хвалители

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Национално събиране за хвалители

(Нели Тончева)


Национално събиране за хвалители

Национално събиране за хвалители

На 4 и 5 май, 2007г. в Ст.Загора, се проведе поредното събиране за общение на хвалители от цялата страна. Първата подобна среща се състоя миналата есен в Сливен, но няколкото часа в споделяне, насърчение, творчески дискусии и просто поклонение на Бога, се оказаха съвсем недостатъчни за присъстващите десетки хора на изкуството от най-различни църкви. Ето защо, това второ събиране на хвалителите започна ден по-рано с вечер на запознанства и топло общуване в семейна атмосфера на „себеподобни” по дух и талант.

Началото на следващия ден бе особено вълнуващо, защото повече от 120 надарени гласове изпълниха залата с хваление и поклонение като едно сърце, запленено от Господа. Последва динамично и разнообразно време на споделяне в групи по интереси, в които призваните да служат на Бога като инструменталисти, певци или водачи на хвалебни групи споделяха взаимно опит, виждане и мечти. Особено внимание бе отделено на общата дискусия на тема „Как се пише добра авторска песен?”. Беше интересно да се проследи творческия процес по създаването на християнска песен от гледна точка и на текст, и на музика.

Посочиха се основни правила и изисквания за създаването на качествен краен продукт, който да отразява почит и възхищение към Бога и който да служи за духовно насърчение на слушателите. Ценни мнения изразиха и автори с издадени вече песни и хора с повече опит в музикалния бизнес. Накрая се проведе работна среща за преводачи на песни, на която бе споделено задоволство от успешната колективна работа в тази посока. Окончателните варианти на няколко песни, преведени по този начин, са качени в сайта www.worship.bg, заедно с друга полезна информация. Сайтът отразява виждането и дейността на неформалното общение от хвалители, което стои в основата на тези творчески срещи.

Преди всеки да си тръгне към дома, беше определена дата за следващото подобно събиране наесен. Десислава Софранова, музикален режисьор, сподели впечатления за приключилото събиране сега: „За мен това беше първо участие в подобно събиране. Радвам се, че има все повече радетели за издигане нивото на християнската музика, и то хора не само ентусиасти, но и такива, които имат необходимите знания, способности и култура.” Затова, до нови срещи на 14 и 15-ти септември за всички, които са призвани да служат на Бога и на хората чрез музика и слово.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови