Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Митрополит Николай анатемоса гей фест в Пловдив

Митрополит Николай анатемоса гей фест в Пловдив

Той потвърди, че е разпоредил прецизна проверка и анализ на случая в църквата „Света троица”Митрополит Николай анатемоса гей фест в Пловдив

Митрополит Николай

Пловдивският митрополит Николай анатемоса и нарече „грях” проведения в Пловдив филмов гей фестивал. Според владиката обстоятелството, че организаторите на фестивала "подкрепят кандидатурата на град Пловдив за европейска столица на културата", трябва да бъде отминато с насмешка и подобни прояви да бъдат отказвани.

В интервю за „Здравей, България” той потвърди, че е разпоредил прецизна проверка и анализ на случая в църквата „Света троица” в град Стамболийски, при който местният свещеник обяви за чудо прохождането в храма на 30-годишна жена, която цял живот е била прикована в инвалидна количка.

По нареждане на пловдивския митрополит Николай проверката ще бъде извършена от 10-членна комисия, ръководена от Протосингела на митролопията. В комисията освен свещеници ще бъдат включени и медици, които да направят експертиза дали 30-годишната Ваня е проходила по медицински показатели, а не с Божия помощ. Самото обявяване на чудото е извършено в разрез с църковните канони, заяви дядо Николай и затова вероятно местният свещеник ще бъде наказан.

„Не е имало мое разрешение. Каноническият ред беше свещеникът най-напред мен да уведоми със специално писмо, в което да опише и да подпише онова, на което е станал свидетел и след това да се обяви евентуално на обществеността за такова чудо. Когато има нарушение, има и наказание. Ние в чудеса вярваме всички християни, но преди да се обяви едно чудо, то трябва да се обследва, за да не би да се получи обратният резултат - да се разколебае вярата на хората в чудесата. С вярвата в чудесата с Божията благодат шега и игра не бива”, обясни митрополит Николай.

Провинилият се свещеник отец Стоян Божурин е накаран да даде писмени обяснения в Пловдивската митрополия. Той продължава да твърди, че в храма му е станало чудо.

„Бих казал, че за мен това е едно чудо, защото ако е инсценировка, това значи, че ние лъжем себе си. И аз казах, Господи, моля ти се от сърце и душа, помогни на това дете - не аз, недостойният, а ти. И после казах: „Стани, ходи!”. Три пъти казах”, поясни от своя страна отец Стоян Божурин, свещеник в църквата „Света Троица” в град Стамболийски.

Видео


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови