Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

3 г. затвор грози Райчо, тайно заровил кучето! Изравят го за експертиза

3 г. затвор грози Райчо, тайно заровил кучето! Изравят го за експертиза

Мистерията с изчезналото малтретирано куче в село Тополово се разплита. Животинчето е издъхнало при неясни обстоятелства и палачът му Райчо Иванов го е заровил, без да уведоми за това полиция и прокуратурата, предаде медията Marica.bg от мястото на злощастните събития.3 г. затвор грози Райчо, тайно заровил кучето! Изравят го за експертиза

Райчо от село Тополово

Три дни продължи опита на полицията да издири къде се държи и уж лекува раненото от насилието животно, но така и не успя да го намери,. Укриваше се и самият извършител на мъчението. Вчера обаче тополовецът най- сетне признал, че животното е издъхнало и той го заровил. Прокуратурата е разпоредила веднага трупът да бъде изровен и пратен за експертиза, която да установи как точно е издъхнало животинчето и дали върху него е упражнено насилие, включително и дали е убито.

Според текста на чл. 325б, ал. 1 от НК, който прояви жестокост към животно, като му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.

Дали прокуратура и полиция допуснаха гаф, като върнаха обратно разкървавеното от мъчителното влачене животно, това никой не коментира. Миналата събота случайно пътуващи хора заснеха втрещяващата гледка как по пътя от Тополово към Новаково шофьор влачи вързано за задната част на колата куче, а от него тече кървава диря. Сезирана за инзидента, полицията издири извършителя и раненото животно. Вместо то да бъде прибрано и лекувано, а най- малкото и за да бъде преценено състоянието му и да се повдигне обвинение към извършителя, полицията смайващо върна точно на извършителя пребитото куче обратно. Защо точно на неге се възлагаше очакването да се грижи за четириногото, не е ясно. Само ден или два по-късно се оказа, че злощастното животинче дори е вече заровено, а стопанинът му тъне в неизвестност.

Сега се очаква, след депозиране заключението по назначената ветеринарна експертиза, да се прецизира правната квалификация на обвинението, В случай, че се установи, че причинените увреждания и смърт са по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост, както и че деянието е извършено на публични места или в присъствието на малолетни или непълнолетни лица, наказанието, което предвижда закона е лишаване от свобода от една до три години и глоба от две хиляди до пет хиляди лева, потвърдиха тази сутрин от асеновградската прокуратура.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови