Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Чудо: Жена проходи, отец Стоян й казал: Стани!

Чудо: Жена проходи, отец Стоян й казал: Стани!

Отец Стоян смая Стамболийски тази сутринКуче, влачено от кола се появи в интернет

Снимка: След миг Ваня ще се изправи и чудото ще стане
Автор на снимката: пловдивутре

Истинско чудо се случило тази сутрин в Стамболийски, саката жена проходила миг след като местният свещеник Стоян Божурин й рекъл: "Стани!", досущ като Христос, предаде медията Marica.bg от ошашавени християни.

Ваня се изправила в църквата и смаяла вярващите наоколо.

Новината за чудодейните слова на отчето обиколила за секунди градчето и околоните села, загряла телефоните на миряните, а попадията предрекла светло бъдеще за местния храм "Св. Троица", за да стане най-богатият и уважаван в околията.

От днес цял Стамболийски вярва в прераждането. Вестта, че животът е вечен, им съобщил лично Господ, чрез поп Стоян. Куп свидетели на случката в местния храм „Св. Троица” се кълнат, че видели чудото.

Денят започнал обичайно за малкото градче, което в миналото бе известен като Меката на родната коннсервната промишленост. Отец Стоян запял литургията рано-рано, тъй като тук хората са свикнали да стават по първи петли. Църквата „Света Троица” започнала да се пълни с народ. Както всяка неделя дойде и Ваня Великова, която е в инвалидна количка, разказаха местните. По-точно докарала я нейната майка, която не се отделя от саката нито за миг, тъй като дъщеря й е прикована от 30 години.

Двете жени изобщо не подозирали, че само един час дели Ваня от чудото да ходи. След като свърши литургията се наредихме на опашка пред отец Стоян, за да ни благослови, споделиха свидетели на случилото се. Като дошъл редът на Ваня, свещеникът се надвесил над количката да подаде на жената кръста, но тя поискала първо да си поговорят. Споделила с отчето, как много иска да се изправи на крака и го помолила за индивидуална молитва. "Отец Стоян се отзова и започна да се моли", разказват очевидци. Споделят, че попът в този момент изглеждал малко по-различен от обичайното, но хората го отдали на светлината в църквата. Като свършил с молитвата обаче той погледнал към Ваня,

протегнал ръка и я докоснал с думите на Христос: „Стани и ходи!”

Жената се поколебала само един миг, после станала и запристъпяла на нозете си. Онемяхме, защото разбрахме, че Исус проговори чрез нашия свещеник и помогна на жената, казаха свидетелите на случилото се. След като си поплакали от щастие и се окопитили, единодушно обявили Божурин за носещ Духа на Исус Христос.

Веста за чудото в Стамболийски се разнесе бързо. По думите на съпругата на отец Стоян – Милка вече започнали да им звънят хора от цяла България – куци, сакати, слепи и глухи, за да си записват час за молитва при свещеника.

Отчето също било не на себе си след станалото, но пък отдава силата, която придобил на верната си служба, повече от 35 години пред Бога. В Стамболийски вече единствената тема на разговор е чудото с Ваня, която се е лекувала в Холандия и Белгия, но и най-прочутите доктори не успели да я изправят на крака. Момичето не спира да плаче от радост, да пристъпва макар все още плахо и да благодари на отец Стоян.

Свещенослужителят не за първи път в рамките на този месец е в светлините на прожекторите. България го видя за първи път в нощта след парламентарните избори в НДК, където бе на първия ред на пресконференцията на БСП.

Лично Сергей Станишев целуна златния кръст на врата на отец Стоян, а свещеникът го благослови.

После се самопровъзгласи за духовен баща на лидера на социалистите. В деня на клетвата на новото Народно събрание отец Стоян пък бе в кулоарите на парламента, докато патриарх Неофит наблюдава церемонията по заклеването от балкона на пленарната зала. В момента, в който духовният глава излезе навън, отец Стоян се настани на неговото място и отново бе уловен от камерите. Този път докато прави с ръка кръст и благославя народните избраници.

Благословия от свещеника на Стамболийски получи дори новият премиер Пламен Орешарски,

след като се озова лице в лице с отец Божурин в коридора на парламента. Явно и тогава Христос е бил с него, коментират съгражданите на отчето след днешното чудо, което измести и единственото по-интересно събитие, което се очакваше да се случи в малката Община от една седмица насам.

В 11 часа в църквата на отец Стоян трябваше да дойде първият демократично избран президент на страната Желю Желев. От църковното настоятелство на „Св. Троица” оповестиха официално, че д-р Желев ще бъде в храма в 11 часа. „Президентът не дойде, но пък се появи новият Исус Христос”, не съжаляват хората в града. Много от тях вече правят планове как от център на консервната промишленост, Стамболийски ще се превърне в българския Йерусалим, а отец Стоян ще е новият Месия.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #7 Васил 09-12-2013 11:35
Дали е мерзост пред Бог иконата,само той може да каже.Много святи мъже за загинали за защита на иконите и който се подиграва с тях,се гаври с паметта им.Грехът си е негов.Иконата само ни напомня за Божието присъствие,тя не е идол.През комунизма един офицер стрелял по икона на Богородичка,сле д време му се раждат 2 слепи деца.Който има глава,да разсъждава
Цитиране
 
 
0 #6 nikol ilieva 13-06-2013 08:40
mnogo sam saglasna s 'ochakvane'-zas hoto naistina she ima zabludi i hristiqnite dori she se zabludqt.vposle dno vreme i dqvolat she varshi chudesa,no bog e tozi koito izcerqva savarshenno.i slavatae samo na gospod.
Цитиране
 
 
0 #5 Очакване 12-06-2013 09:32
Какво излезе? Че това е наистина една измама. За съжаление има толкова лековерни хора, че с право Сатана претендира за собственост върху земята. Ако човечеството искаше да отвори Библията и да се води от "Така каза Господ!" и "Писано е!", подобни "излекувания" нямаше да правят впечатление и демоните нямаше да се радват на успех.
Цитиране
 
 
-1 #4 anah_su_namun 11-06-2013 23:17
От днес цял Стамболийски вярва в прераждането. Вестта, че животът е вечен, им съобщил лично Господ, чрез поп Стоян. Куп свидетели на случката в местния храм „Св. Троица” се кълнат, че видели чудото.

ХУбаво, че Господ лично им съобщил, чрез Поп Стоян, че живота е вечен. Хубаво, че станало чудото, ама Стамболийчани май не са разбрали нещо правилно - за какво прераждане говорят?! Я, Поп Стоян, да вземе да им обясни, че прераждане няма!!! Защото веднъж е дадено на човеците да се родят и после ... съд.
Цитиране
 
 
+3 #3 Очакване 10-06-2013 21:03
Господ ни предупреди, че преди Второто пришествие ще бъдат вършени такива чудеса, които могат да измамят дори избраните. Как мислите: Бог чрез кого върши чудеса - чрез езичниците ли или чрез тези, които са Негови? Апостолите бяха ли послушна на Божията воля? Елисей , Илия и другите пророци бяха ли послушни на словото Му? Павел следваше ли Христос? А сега излиза, че представител на една църква, която си позволява да се покланя на идоли, да въвежда езически празници в църквата, да се моли на светии и на Дева Мария, може да лекува...
Е, може да съм доста "невъзприемчив" , но към всичко това ще добавя още нещо. Когато Исус лекуваше, оставяше ли лекуваните полунедъгави? Дали когато изцеляваше парализираните, ги пращаше да си тръгват с патерици? Тази излекувана жена едва пристъпва. Излиза, че Бог е толкова неспособен да върне здравето на един човек, че се налага след това "излекуваният" да продължи да се лекува.
Да допуснем, че това чудо е от Бога. Какво ще излезе? Че Бог се подиграва с хората и ги от безпомощни ги прави по-малко безпомощни...
Това би ли направил един любящ Баща, Който има власт да възкреси дори мъртвите?
Ако това е недопустимо да е от Бога, кой би го направил? Само и единствено Сатана! Да, не се изненадвайте. Той "лекува" така, че човекът да не е излекуван, а освен това да изглежда , че е. По този начин хиляди ще тичат да се лекуват при подобни "лечители" или свещеници, та и те да паднат в сатанинския капан!
Между другото, когато сутринта прочетох това съобщение, не знаех какво ще съобщят тази вечер. Новините бяха точно такива: хиляди ще се стекат сега за да получат лечение...
Е, сатана достатъчно добре мами, но е жалко, че дори и тези, които казват, че са християни и четат Библията, са забравили предупреждениет о, записано в Откровение:

Откровение 12:9. И беше свален големият змей, онази старовременна змия, която се нарича дявол и Сатана, КОЙТО МАМИ ЦЕЛИЯ СВЯТ; свален беше на земята, свалени бяха и ангелите му заедно с него.

Дано най-сетне има хора, които преди да кажат, че нещо е от Бога, го сверят с Божието слово.

Исая 8:20. Нека прибегнат при закона и при свидетелството!
Ако не говорят според това слово,
наистина няма зазоряване за тях.
Цитиране
 
 
+4 #2 istoka 10-06-2013 12:52
Слава на Бога!
Обаче като се стигна до БСП и ме изгубиха като публика...
Цитиране
 
 
+4 #1 Асен 09-06-2013 23:54
по точно вярата на Ваня започнала да проходи , защото вярата идва от "слушане" словото казва че ако имате вяра колкото синапово зърно , можете да кажете на тази планина да се премести там и ще се премести на където искате! всичко става по волята на Господ който е на небето! Бог да благослови вярата на Ваня, думите на отец Стоян са нищо , "ако" не е дадено от Бога разбирате ли! чудото с Ваня е станало защото Бог иска да прослави неговото име защото дошъл е часът в момента когато не очаквала да стане чудното изцеление от Бога :)
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови