Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

33 метров кръст над Благоевград

33 метров кръст над Благоевград

Работници от фирмата, строяща кръста над Благоевград, сглобиха огромното съоръжение.33 метров кръст над Благоевград

33 метров кръст над Благоевград

Около 8 часа кранът издигна последния елемент от 33-метровия кръст и за десетина минути той беше закрепен към основното тяло, съобщава сайтът Е-79.

След като приключат монтажните работи по конструкцията, на рекордното за Благоевград съоръжение остава да се монтира и лентовото осветление. До момента строителите работят по график. По план кръстът трябва да бъде готов за празника на града – 24 май.

Около 160 000 лева струва изработването и монтирането на огромния православен кръст над Благоевград, мегапроектът за издигането на християнския символ трябваше да приключи точно за Великден, категоричен бе кметът Атанас Камбитов.

В последните дни на управлението си бившият земеделски министър Мирослав Найденов даде съгласие от сметките на Югозападното горско предприятие да се отпуснат 100 000 лв. за кръста, както и да се преотреди земята от държавния горски фонд, нужна за изграждане на монумента, и впоследствие да бъде дарена на Българската православна църква, която там да изгради и малък православен параклис с зона за отдих. Кръстът е висок 33 метра, по един метър за всяка от годините на Исус Христос, разпятието ще бъде осветено и нощно време ще се вижда дори от границата.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови