Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Група 'християни' обикалят социалните мрежи, за да плюят свои жертви

Група 'християни' обикалят социалните мрежи, за да плюят свои жертви

Група от няколко човека, наричащи себе си 'истинските християни' обикалят из виртуалното пространство набелязвайки си “жертви„, които масово оплюват, съобщиха източници за християни.ком.Група 'християни' обикалят социалните мрежи, за да плюят свои жертви

Често използван аргумент

Кръгът се отличава с това, че отделните членове се наговарят взаимно преди да погнат поредния пастор или набелязан християнин, и един след друг потвърждават клеветата за допълнителна тежест.

Този дух е особено опасен, тъй като създава паяжина, чрез която се заплитат души и попадат под грях, дори и несъзнателно.

Като християни сме длъжни за адекватна реакция при попадане на клевети или одумвания във виртуалното пространство.

„Ако някой знае да прави добро и го не прави, грях е за него“ (Яков 4:17).

Ние ви съветваме:

  • Проверявайте всяка информация, която достига до вас под формата на обвинение към брат, сестра, пастор, служение или църква.
  • Преди да “обсъдите„ някого, без значение дали е писмено в интернет или “на ушенце„ първо проверете плодовете от неговия труд или служение. НЕ УЧАСТВАЙТЕ в безплодните дела на тъмнината!
  • Възможно е наш приятел, брат или сестра да е подлъган от духа на клюкарство и одумване, в такъв случай е нужно да се отнесем с любов към него и да го подкрепим с пост и молитва. В никакъв случай не се карайте с тях, много често те самите не знаят за проблема си!
  • Другият път преди да се включим в уж приятелско подхвърляне или разговор спрямо друг човек, не бива да забравяме че думите имат страшна сила:

Марк 11:23: „Защото истина ви казвам, че който КАЖЕ на тази планина, премести се и се хвърли в морето, и не се усъмни в сърцето си, но повярва, че тези неща, които е КАЗАЛ, ще станат, той ще има това, което е КАЗАЛ.”

„Защото с ДУМИТЕ си ще се оправдаеш и с ДУМИТЕ си ще се осъдиш” (Матей 12:37).

Хората, които въздържат езика си се пазят от беди (Притчи 21:23)

“ДЕЦАТА СА ПРОДУКТ НА ДУМИТЕ. ДУМИТЕ ни изцеляват или разболяват. ДУМИТЕ ни благославят или проклинат. ДУМИТЕ, които чувам сутринта, ще ме следват през целия ден. Колко съпруги осъзнават, че една хаплива, ужилваща дума сутринта ще лиши съпруга им от ефективност през целия ден? Но една любяща, нежна, красива дума, малка молитвена дума ще го изпълни с музика и ще го води в победа. Научи се да караш ДУМИТЕ да работят за теб! Научи се да изпълваш ДУМИТЕ със сила, на която нищо не може да противостои! Начинът да изпълваш ДУМИТЕ със сила, на която нищо не може да противостои, е да изпълваш думите с любов и вяра. Родителите трябва да разберат, че домашната атмосфера е продукт на ДУМИТЕ. „ Кенет Хегин

Християни.ком ще следи отблизо случая за допълнителна информация относно кръга на одумниците. Бог да ви благослови.


Допълнителна информация: В случай на клевета или обида в интернет?

На 25 октомври 2011г. съдът на Европейския съюз в състав Голяма камара (13 съдии и генерален адвокат) се произнесе с решение за това кои национални съдилища в държавите от ЕС са компетентни да разглеждат искове за обида и клевета в интернет.

Съдът прие за установено, че публикуването в уебсайт се различава от регионалното разпространение на печатни медии, тъй като информацията може да се разгледа незабавно от неограничен брой интернет потребители навсякъде по света. Това може да увеличи тежестта на нарушенията на правата на личността. Освен това става изключително трудно да се установи мястото на материализиране на вредата. Отражението на публикуваната в интернет информация върху личните права може да се прецени най-добре от съда по мястото, където се намира центърът на интересите на пострадалия. Затова Люксембург постановява, че местният съд е компетентен да се произнесе по всички вреди, причинени на територията на ЕС. Центърът на интереси на лицето поначало съвпада с обичайното му местопребиваване.

Пострадалият може да предяви иск във всяка държава членка, където информацията е била достъпна. В този случай, подобно на причинените от печатна медия вреди, местните съдилища са компетентни да се произнесат единствено по вредата, причинена на територията на държавата, в която се намират. Увреденият може да сезира с иск за отговорност за цялата причинена вреда и съда на държавата, където е установено лицето, публикувало информацията в интернет.

На последно място, при тълкуването на Директивата за електронната търговия съдът приема, че принципът на свободно предоставяне на услуги поначало не допуска спрямо доставчика на услуги на електронната търговия в приемащата държава членка да се прилагат по-строги изисквания от предвидените в правото на държавата членка, в която той е установен.

До това решение Съдът на ЕС стигна, след като на 14 декември 2010 г. бяха обединени две преюдициални запитвания (искания за задължителни тълкувания на европейските норми) от Федералния конституционен съд на Германия и от Окръжен съд - Париж. В тях от върховните магистрати в Люксембург се търсеше уточнение до каква степен принципите за подсъдност при нарушения на правата на личността чрез печатни произведения се прилагат и при публикации в уебсайт.

Медия и събития, организирани от християните срещу клюкарството и одумването:

ДЕН ЗА ОБЩА МОЛИТВА СРЕЩУ КЛЮКАРСТВОТО И ОДУМНИЧЕСТВОТО В ХРИСТИЯНСКИТЕ СРЕДИ

Как Фейсбук промива християнския мозък

Повече от всичко друго, що пазиш, пази сърцето си


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови