Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Майка и дъщеря преживяват само с 35лв на месец

Майка и дъщеря преживяват само с 35лв на месец

С 35 лева на месец е принудено да оцелява едно семейство в София. Майка и дъщеря преживяват само от детските на момичето, но не молят за подаяния, а за работа. На пръв поглед 18-годишната Криси е като повечето момичета на тази възраст. За разлика от връстниците си обаче тя често е в болница, не ходи на училище и не излиза с приятели.Майка и дъщеря преживяват само с 35лв на месец

София, България

„2007 година ме оперираха от апендисит по спешност и от там започна и аз не знам как да го нарека, всяка година по два пъти може би на година се налага операция. И от самите операции много често боледувам от гнойна ангина, а като съм болна дава веднага отражение на корема и може да се събере веднага гной. Затова трябва да се пият лекарства, които са за имунната система, за да не пада и храна много силна трябва да ям, а аз нямам тази възможност”, разказва пред bTV Кристина Тодорова.

От почти 2 години майката на Криси е без работа. Мариела е била хигиенист, но след дълъг болничен, шефът й я принудил да напусне.

„Имаме познати, които помагат ни, но ние се чувстваме и неудобно. Това не е решение, защото трябва на първо място работа някъде да започна", коментира майката Мариела Тодорова.

Хляб, боб, леща, ориз - с това основно се храни семейството.

Реално Криси почти не яде. „Само хляб така си хапвам, но и боб понякога, но това ме съсипва просто, после може 3 дни да седя в леглото, защото много ме боли корема от боба. Такива храни по принцип изобщо не трябва да ям”, споделя тя.

Заради честото влизане в болница в момента Криси е в 9 клас, на индивидуална програма. През юни ще има изпити, но няма и учебници, за да се подготви.

Тя иска да учи психология,а може и медицина.”Аз вече с толкова операции знам доста неща.”

От февруари момичето има решение от ТЕЛК за 50% инвалидност. Трябва да получава 189 лв и двойни детски - 70 лв, но още не е взела и лев, защото се правела проверка на случая.


BTV призовава всеки, който желае да помогне да пише на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови