Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Президентът Плевнелиев призова България към молитва

Добави в Svejo

Президентът Плевнелиев призова България към молитва

Да се молим за обединие и благополучие, за да се сложи край на самоубийствата.Президентът Плевнелиев призова България към молитва

© Copyright: offnews.bg

За това призова президентът Росен Плевнелиев след среща с представители на основните вероизповедания у нас; Председателят на Обединени евангелски църкви, п-р Николай Неделчев и п-р Евгений Найденов, член на УС на ОЕЦ.

Поводът за срещата с религиозните водачи са зачестилите самоубийства на граждани и политическата и социална криза, в която се намира страната.

„По инициатива на Президентството в петък, събота и неделя представителите на основните вероизповедания у нас ще отслужат молебени за мир, здраве и благополучие на българския народ“, заяви президентът Росен Плевнелиев след среща с обединените в Националния съвет на религиозните общности в България представители на Българската православна църква, Обединените евангелски църкви, Католическата църква, Арменската апостолическа православна църква, Централния израилтянски съвет и Мюсюлманското изповедание.

“Протестите започнаха с палене на сметки за ток, но за съжаление преминаха в самозапалвания”, отбеляза Плевнелиев.

В речта си той изтъкна, че разчита в такъв труден момент хората ще се обединят около вярата.

“Вярата ни е запазила като народ през вековете, тя и сега ще ни помогне да повярваме в собствените си сили и бъдещето си”, заяви президентът.

По неговите думи именно сега, повече от всякога, хората трябва да бъдат по-сплотени и солидарни един към друг. Той призова да помагаме на бедните, да подадем ръка на нуждаещите се и да бъдем солидарни.

“Ще застанем заедно, като едно, с една всенародна молитва за помирение и благополучие”, каза Плевнелиев.

Той заяви също, че се гордее, че е президент на държава, която се крепи на толерантност между различните вероизповедание.

На срещата в президенството присъстваха Знеполският епископ Йоан, зам.-главният мюфтия Бирали Мюмюн, епископ Христо Пройков, председател на епископската конференция на Католическата църква, Рупен Оханес Крикорян, председател на Епархийския съвет на Арменската апостолическа православна църква, председателят на Централния израилтянски съвет Роберто Шалом Джераси и пастор Евгени Димитров Найденов - заместник председател на Обединените евангелски църкви.

Председателят на Епархийския съвет на Арменската апостолическа православна църква Рупен Оханес Крикорян каза, че единодушно е взето решението да се отслужи молебен за здравето и благоденствието на българския народ.

На 7 април т.г. във всички храмове на Българската православна църква и на Католическата църква ще бъдат отслужени молебени за мир, здраве и благополучие.

На 5 април т.г. във всички джамии в страната имамите ще прочетат молитва.

Арменската апостолическа православна църква ще има служби на 5, 6 и 7 април т.г. в цялата страна.

В Централната еврейска синагога ще бъде отслужена религиозна молитва на 5 април т.г.

Църквите от Евангелския алианс ще имат богослужения на 7 април т.г., в които ще се отправят молитви за България.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови