Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Изявление на пасторите във Варна

Добави в Svejo

Изявление на пасторите във Варна

Изявление от Варненското пастирско общениеИзявление на пасторите във Варна

Уважаеми братя и сестри,

След обръщението на пастор Шиваров, зад което стоим и което е по наша обща молба (един от нас да даде писмено обяснение на ситуацията във Варна), някои хора се насочиха лично срещу него в желанието си да ни обвинят и осъдят. Като отговорни личности, ясно осъзнаващи своите постъпки и действия, преценихме, че е необходимо да публикуваме това изявление в Евангелски вестник.

Учудени сме от факта, как се намират хора, които много лесно вземат отношение и изразяват мнение по въпроси, по които не са наясно и са готови да правят заключения, да използват квалификации към хора, които дори не познават. Обвинявани сме в политиканство, в обвързаност с корумпирани типове, в предателство, че не сме конфронтирали греха. Ние не сме адвокати на бившия кмет, но сме говорили ясно за това, че народа се радва, когато праведните са на власт. Имали сме точно такова време и точно такива разговори с него,като сме изобличавали греха и сме казвали, какво Библията казва за това. За всички улични определения към г-н Кирил Йорданов сме разговаряли лично и сме искали отговора му и по въпросите за Алея първа и за гей парада във Варна. Лично сме го питали за това, което говорят за него във връзка с ТИМ.

Има ли някой, който не знае, че всяко решение се подписва от председателя на Общински съвет и се гласува или от определена комисия или от целия Общински съвет? Кметът може само да внесе за разглеждане и гласуване. Знаете ли, че палатковият лагер се организира и финансира от определени политически кръгове и съвсем не е толкова „спонтанен“? На хора им се плаща да стоят и да протестират. Дори за куриоз, днес арестуваха един от палатко-протестиращите, който е криминално проявен. И вие сте готови да вярвате на уличните мълви и да хвърляте недоказани обвинения от такива свидетели, вместо да се замислите дали всички тези пастори не постъпват правилно. Политическите интриганти яхнаха вълната на справедливото недоволство към монополите и дръпнаха юздите на протеста по пътя на политическите си интереси.

Ние с Божията помощ оказваме влияние и сме сол, в града, където Бог ни е поставил. Пред нас г-н Кирил Йорданов е признавал, че е допускал грешки, но и че Бог му е помагал в специални моменти. Многократно е заявявал, че има нужда от нашите молитви и срещи, които го разтоварват и му дават сили. Колко от вас сте постигали такава близост с вашите кметове и сте имали възможност да говорите свободно за Бога с тях и да се молите? Колко от вас, осем години сте се молили в единство с останалите пастори от селището си един път седмично, без прекъсване в студ и пек? Най-много църкви са построени във Варна и района по времето на мандатите на г-н Кирил Йорданов. На нито едно обществено събитие не е пропуснал той или Дирекция култура към общината, на което да не поканят официално протестантски пастори. По наша молба беше внесен в Общинския съвет иск за намаляване на данък смет за молитвените домове и днес той e многократно намален. Същият този нарочен от тълпата кмет многократно ясно е изявявал, че между Протестантските църкви във Варна няма секти, че това са почтени и лоялни граждани в съвременното общество с висок морал и съвест, заслужаващи подражание. Затова той седна на масата с нас на пресконференцията за кръста, който предложихме да бъде издигнат на молитвената площадка и каза на журналистите: Познавам тези хора! Идеята е чудесна нека се обединим и да я реализираме. Всяка година е помагал за отразяването на Деня на Реформацията, винаги е съдействал за провеждане на евангелизации, намиране на зали и провеждане на богослужения и конференции. Същият този кмет преди 4-5 години, дойде лично на мястото където се събирахме на молитва и разпознал нашата искреност и единство пое ангажимента да промени този пущинак и да го превърне в място за благословение за града ни. Днес това е факт. Варненци се наслаждават на чудесната панорамна площадка, а ние продължаваме да благодарим на Бога там.

Днес, когато обществото ни е задушено от пипалата на предателството, лицемерието и фалша, днес когато ризата на корупция се раздира от политическа лакомия, ние като сол и светлина ще работим за справедливостта и няма да се отричаме в момент на трудности, защото нашият Спасител ни е научил на това. Ние все още имаме волята, силата и свободата да споделяме Благата вест с грешниците, ако и фарисеите да не одобряват това. Именно зад "крехкия авторитет" на евангелските християни, прозира желанието на някои да се чувстват комфортно в одобрението на тълпата или т.нар. гражданско общество. Чудят се как щели да свидетелстват, какво щели да кажат хората...срамувайки се от “духовните си водачи”.

ХРИСТИЯНИ, изправете се и покажете Спасителя във вашия живот, покажете делата си, покажете какво сте направили в Царството на мир, правда и радост. Стига сте се оправдавали с "агенти", "доносници", "предатели", "фалшиви пастори", хайде нали всички сме "царство от свещеници“ на живия Бог. Не е ли време да се замислим, колко хора сме отвратили от вярата си в Бога чрез злъчните коментари в интернет, но ще дойде денят, когато всеки ще отговаря за всяка празна дума. Нека да намерим сили да оставим братоубийствените мечове и саби, да намерим пътя към помирението и прошката, вместо да си клатим краката зад компютрите и да се плюем лицемерно зад гърба демонстрирайки "интелигентност". Можем ли да станем от меките канапета и покажем Спасителя живеещ в нас на съсипания ни народ, който ако имаше зрели духовни бащи около себе си щеше да запази вярата и морала си? Одобрението от хората не е наша цел. Одобрението от Бога е по-важно за нас! И ние варненските пастири ще продължим да се съобразяваме с това без значение какво мислят отделни личности. Мислим, че с Божията помощ имаме сила и благодат да понесем отговорността, която ни е възложил. Ако някой счита, че може да се справя по-добре и по-мъдро в нашия регион е добре дошъл да опита.

Пастирско общение - Варна

п-р Емануил Кънев- ОБЦ

п-р Георги Тодоров- ЕБЦ

п-р Николай Кокончев – ЕПЦ

п-р Георги Георгиев- ХЦ Спасение

п-р Любомир Шиваров- ХЦ Сион

п-р Милко Милков- ХЦ-Варна

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #5 aaaaa7 22-09-2015 10:44
богатеете с нашите пари от нашите джобове ,ами да почетем господа ,извинявайте ....пастора ....и тези които са на заплата към "църквата"....
Цитиране
 
 
0 #4 hffhdffh 22-09-2015 10:37
да покажем спасителя на съсипания ни народ,ами кокончев дъщерите ти защо не останат в бг ,да показват на народа спасителя? с какво го показваш,като точно ти с лицемерието си ,разочароваш и отвращаваш хората ,с чийто пари живееш? и другите като тебе ,които богатеете на гърба на стадото ?
Цитиране
 
 
0 #3 dsgdsgds 22-09-2015 10:29
'библейската работничка " я домързяло да се помоли ,и без това нищо друго не прави ,освен да си разкрасява грозната физиономия да не би да изпусне изневеряващия си мъж,респ.келепи ра да не работи нищо и да получава заплата 25 години ! "аз се измолих" в библията няма ,има " непрестанно се молете",особено когато ти плащат за това ,или тя освен от фино бельо ,от нищо друго не разбира ....та такива като нея са много далеч от искреното християнство ....
Цитиране
 
 
0 #2 dsgdsgds 21-09-2015 21:22
на вас ви плащат да се молите ,да не говорим за жената на кокончев ,която на 1 молитвена група отказа да се моли с някои момичета с израза " аз се измолих! ",ами на тебе ти плащат да се молиш,и без това само си клатиш краката и нищо друго не правиш!
Цитиране
 
 
0 #1 dsgdsgds 21-09-2015 21:15
и какъв праведник е кирил йорданов?тези ,които вие сте отвратили са много повече .а ясно е ,че вие сте далеч от всякаква интелигентност. и ...не забравяйте ,че живеете и ядете по ресторанти с нашите десятъци и дарения....
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови