Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

След 'висящо кафе' идва ред на 'висящия хляб'

Добави в Svejo

След 'висящо кафе' идва ред на 'висящия хляб'

"Висящото кафе” набира скорост с всеки изминал ден в България. Този жест на солидарност към нуждаещите се, който тръгна от Неаполските заведения, вече е и у нас, а на своята фен страница във „Фейсбук” организаторите пишат, че досега са се включили над 150 ресторанти и кафенета в София, както и в останалата част на страната.След 'висящо кафе' идва ред на 'висящия хляб'

Снимка © frognews.bg

Прилагането на „висящо кафе” стартира от Неапол. Системата е доста упростена: клиентът поръчва едно, но плаща две кафета. Второто отива при някого, който не може да си го позволи.

В България към неаполската традиция се включиха магазини и заведения за бързо хранене. Те поднасят на нуждаещите се висящи хлябове или други стоки. „Висящи билети" могат да се намерят и в Пловдивската опера, която също се включи в инициативата. Всеки любител на класическата музика може да закупи "висящ" пропуск за хора, които нямат финансовата възможност да си го позволят, съобщи Дарик. Варненски туроператор пък предложи "висяща почивка" и "висяща екскурзия", информира сайтът Петел.бг.

"Благодарим ви за това, че искате да споделяте с околните, за това че сте готови да дадете от собствените си средства, за да направите деня на някой усмихнат и да протегнете ръка на онзи, който има нужда от подкрепата ви. Благодарим ви, че вярвате в доброто и го правите реално!", пишат на Фейсбук страницата си организаторите.

--------------------------------------------------------------------------------

"Влизаме в едно малко кафене, поръчваме си и сядаме на една маса. След нас влизат двама човека:

- Пет кафета. Двете са за нас и три "висящи".

Плащат петте кафета, изпиват своите две и си тръгват. Питам Де Сика:

- Какви са тези "висящи" кафета?

Отговаря ми:

- Почакай и ще разбереш.

След това влизат други хора. Две момичета си поръчват две кафета - плащат нормално. След малко влизат трима адвокати, поръчват седем кафета:

- Трите са за нас, а четирите "висящи".

Плащат за седем, изпиват своите три и си тръгват. След това младеж поръчва две кафета, изпива само едно, но плаща и двете. С Фелини и Де Сика седим, говорим си и гледаме през отворената врата огряния от слънцето площад пред кафенето. Изведнъж на вратата се появява тъмна сянка, някакъв много бедно облечен човек, пристъпва на прага и тихо пита:

- Имате ли "висящо" кафе?"

"Висящото кафе" - Тонино Гуера, разказ на негова случка с режисьорите Федерико Фелини и Виторио Де Сика.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови