Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Нека всеки ден се молим за бебе Дилян!

Трудно е...много е трудно да бъдат дори копирани думите на една майка, която е подложена на най-силната, раздираща болка....
''През предстоящата седмица,ще бъде направено ново образно изследване на бебчо,за да се видят размерите на туморната формоция.
Проведохме много тежки разговори с много лекари,за да добием възможно най-ясна представа за състоянието на Дилян в момента.От клиники в чужбина,получихме отговори,че тумора не подлежи на операция.След скенера на 15.04. ,ни беше обяснено,че Дилян има разградени от тумора прешлени,че под тях,цитирам:,,гръбначен мозък.... нерви...е една каша"!

13164276 237721769922498 6684499551863686246 n
Коремната част от тумора,е нараснала от 3,2 см /на ЯМР от 1.02./, до 5,9см ,на образа от 15.04. Частта от тумора,която е в гръбначния канал,също много е нараснала.След операцията на 14.02. ,беше отстранена част от формацията в гръбначния стълб, с размери 5,6 см.Бяха освободени ангажираните торакални и лумбални прешлени до L3.Беше оставена част от тумора в прешлени L1 до L3.Към 15.04.,се виждаше ,че тумора е израснал нагоре и отново ангажирал прешлените до L5,като излиза от всички отвори по тях и както вече цитирах думите на лекарите,прешлените са разградени а състоянието на гръбначния мозък и нервите е каша.И този растеж на тумора е по време на химиотерапии.Ако се направи операция,пак ще цитирам:,,детето трябва да бъде изкормено,за да бъде отстранено всичко".При консултация с хирург,който разгледа всички образи и не беше запознат със случая на Дилян,получихме същия отговор,казан с други думи:,,няма как детето да бъде изрязано половиното".Поради същите причини,не получихме предложение за оперативно лечение на детето,от клиниките в чужбина,до които изпратихме документи и беше разгледан случая.
Хистологията,която чакахме от германски патоанатоми дойде и тумора е определен като сарком,но не е ясно какъв точно вид.Това което е ясно написано от патоанатомите е, че е ,,злокачествен инфантилен тумор,произлизащ от обвивките на нервните влакна,но в предвид това,че такъв вид тумор се наблюдава изключително рядко при кърмачета ,не може да бъде поставено категорично заключение".
Идната седмица,ще бъде свикана комисия,по наше желание и въз основа на всичко гореописано и разговора,който ще проведем с лекарите от тази комисия,ще бъде решено,как да продължим.

13151795 239425279752147 9094304213466904249 n
Предстои ни най-трудното решение,пред което може да бъде поставен човек в живота си.Дали да си предостави детето да продължава да бъде мъчено с тежки химиотерапии,при условие,че тумора расте по време на терапиите и е ,,резистентен на терапия",както каза една от лекуващите докторки....дали да го предостави да бъде ,,ИЗКОРМЕНО" при една операция,която шанса да издържи е минимален.....или да си го гледа в домашни условия,без маркучи и апарати,без химии и скалпели...колкото му е отредено свише.
Благодаря на всички знайни и незнайни за нас хора,които застанаха зад каузата,които дариха за детето,които го приеха в сърцата си като свое,които не спаха и плакаха заедно с нас,на онези,които ни подкрепят и са с нас,във всеки един момент!Нека здравето ,вашето ,на децата ви ,на близките ви,да бъде ваш постоянен спътник!Благодаря Ви!
Решение за съдбата на бебо Дилян, ще се вземе след комисията, която, ще бъде свикана, за да се разгледа случая.
Тогава ще се вземе решение, което ще споделим с вас.
Разбира се набраните средства за лечението на Дилянчо ще бъдат използвани само и единствено в подкрепа на други кампании. ''
Даниела Христова


Информация и връзки:

ЖИВОТ ЗА БЕБЕ ДИЛЯН

 

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...