Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Гигантският астероид 8666 ще прелети тази вечер покрай Земята

Огромен астероид стремително приближава Земята, съобщават световни медии, включително и dailymail. По данни на астрономите това е астероидът 8666, който е един от най-опасните за планетата ни. Тялото ще мине опасно близо до нас, но според учените, до сблъсък няма да се стигне.

Диаметърът на астероида е около 2 километра, в космическото пространство той се движи със скорост от 60 000 км/ч. Според изчисленията на астрономите от НАСА, тялото ще премине край Земята, доближавайки се до опасните 26 млн. километра. Това ще се случи тази събота. Според космическите мерки, подобно разстояние е нищожно, а това прави и тялото особено опасно за земята. Поради тази причина астрономите не го изпускат от очи и ще го следят докато продължи пътя си на безопасно разстояние.

Ново масово измиране

Стълкновение с астероид с размерите на 8666, които са една приблизително колкото една четвърт от тези на Еверест, със Земята би било катастрофално. Според професора по астрономия от университета Бъкингамшир, в графство Бъгингам, Бил Непър, ако астероидът все пак леко се отклони от курса си и бъде привлечен от земното притегляне, би загинало повече от половината човечество и много от видовете - дървета, растения и животни. Според науката това би довело до ново масово измиране на видовете, каквото на земята е имало вече два пъти.

Пролетта Земята се размина с друг неканен гостенин

8666 е второто опасно тяло, което преминава край Земята тази година. В средата на май край планетата ни премина друг голям астероид, това бе 1999 FN53. Диаметърът на небесното тяло е наполовина на това, което е на 8666 - 1 км, а скоростта, с която се движи 1999 FN53 - 14 км в секунда. Този астероид бе открит през 1999 г. и също е един от най-големите обекти, преминаващи заплашително близо до Земята.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови