Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Любопитно: Откриха останки на гигантски скорпион, живял преди големия потоп

На страховита находка се натъкнаха палеонтолози. Учените намериха в пределите на Айова останки от морски скорпион с гигантски размери, който атакувал обитателите на водните басейни. Тялото на ужасяващото създание е било дълго към 1. 5 метра съобщават западни медии.

Специалистът Джеймс Ламсдел от Йейлския университет в САЩ споделя някои много интересни факти за гигантския скорпион. По думите му този представител на животинския свят се е отличавал с доста странен външен вид. Скорпионът е плувал с помощта на крайници, каквито не се забелязват при нито едно съвременно ракообразно.

Формата на главата също е е уникална, заключва изследователят от Йейлския университет.

Той и колегите му се натъкнали на останките от гигантския 1.5-метров обитател на моретата, докато проучвали наноси, образували се в пределите на Съединените американски щати.

Според учените специфичното устройство на тялото на скорпиона е позволявал той безпроблемно да се предвижва във водата и да се проявява като същински владетел на дълбините. Подобните му на весла крайници са способствали страховитото същество да се радва на голяма стабилност. Благодарение на краката си то е можело да се задържа в пясъка и да го разкопава.

Специфичният външен вид на скорпиона вдъхновил учените да кръстят съществото Pentecopterus decorahensis. С древногръцката дума пантеконтор се наричали старинните дървени кораби с гребла. По времето на легендарния гръцки поет Омир те били използвани и от гръцките флотове.

Изследователите са на мнение, че в онези години, когато скорпионите Pentecopterus decorahensis са се подвизавали, те са били сред ракоскорпионите с най-внушителни размери.

Били са истински крале на моретата по онова време, констатират учените.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови