Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Научно изследване установи, че вярата в Бог лекува рак!

Вярата в Бога и духовният опит оказва положително въздействие върху физическото и душевно здраве на хора, страдащи от рак. Това са изводите, публикувани в американското медицинско списание „The Cancer Journal“.

 

Анализ на публикуването изследване, за което са били наблюдавани 44 000 болни пациенти, показва, че хора, които се представят като дълбоко вярващи, преживяват по-леко симптомите от болестта в сравнение с други пациенти. Вярващите хора проявяват по-малка склонност към тревога и депресия. Освен това, те по-лесно се и интегрират в обществото, след като научат за болестта си.

И все пак, изследването не успява да докаже с пълна увереност пряката връзка между духовността на пациента и неговото физическо, душевно и социално благополучие. Един от факторите, които учените откриват като основна причина за тези резултати, е че дълбоко вярващите хора са склонни да не обръщат сериозно внимание на симптомите си.

Джон Салсман, експерт от медицинския университет в Уейк Форест, смята, че „лекарите трябва много внимателно да се отнасят към това, че религиозните фактори могат да окажат въздействие върху пациентите“.

Източник: Christianheadlines

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #1 Росица Стоянова 15-06-2017 18:52
Не това, че не обръщат сериозно внимание на болестта си е причината да оздравяват, а вярата и покаянието, след което следва изповед за извършените грехове, оставянето им и прошка от Бога. Ако това се направи искрено и с чисто сърце, следва живот изпълнен със здраве, радост и сила!
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови