Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Бог вижда всичко - Притча

Известен шейх имал много ученици, които учил на различни мъдрости, но в групата имало един ученик, към когото шейхът бил особено благосклонен.
Тази привързаност на шейха към ученика предизвиквала ревност у останалите ученици, защото той много добре познавал всички ученици и веднага разбрал тяхната ревност.
Един ден той събрал всички и им казал:

- Моят любим ученик е по-добър от вас и в поведението и в начина, по който мисли. Сега на всички ще дам една и съща задача, така че сами ще можете да видите защо той е моят любим и специален ученик. Ще можете да разберете и защо той е такъв, какъвто е.

Шейхът наредил на слугите да донесат двадесет птици и казал на учениците:

- Всеки от вас да вземе по една птица, нека я отведе някъде, където никой няма да го забележи, нека я убие и след това мъртва нека я донесе при мен.

Всички ученици заминали за да извършат своето задачата, убили птиците и мъртви ги донесли на шейха, всички до един, освен любимия ученик на шейх. Той не убил птицата, а жива я върнал при него.
Когато шейхът видял какво е направил неговият любим ученик, го попитал:

- Защо не уби птицата, като всички други ученици?

Ученикът отговорил:

- Защото нашият учител каза, че трябва да отидем на място, където никой няма да може да види, но където и да отидем, където и да се намираме, Бог винаги всичко вижда, от него никога не можем да се скрием в нито в един момент. Затова не съм убил птицата и ви я върнах жива.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови