Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Дом-конструктор: сглобява се за 4 дни и не изисква почти никакво отопление (видео)

За отопление на жилищни сгради се изразходва около една трета от цялата консумирана енергия. Следователно сега в изграждането на къща, е много важна максималната изолация. Отчитайки този фактор, инженери от архитектурно студио са разработили концепция за енергоспестяваща пасивна къща.

Специалисти от френското архитектурно студио MultiPod Studio представиха проекта за пасивен дом Pop-Up House. Това е структура с много ниска консумация на енергия на квадратен метър. Това се постига чрез намаляване на загубата на топлина на къщата.

Архитектурното студио е патентовало уникален подход към изграждането на пасивни конструкции, които осигуряват отлична топлоизолация на достъпна цена. На първо място, това е компактният размер, правилната геометрия на сградата, херметичност и подходяща вентилация.

Pop-Up е съставена от изолационни плочи, обшито с леки дървени панели. Инсталирането му трае само 4 дни. Първият прототип на Pop-Up вече е построен в южната част на Франция. Ниска цена и високо качество правят този проект доста конкурентен. /analizator.eu

Pop-Up House: the affordable passive house from Multipod-Studio on Vimeo.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови