Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Притча за измамения монах

Един монах вярвал силно в Бог и това много ядосвало Дявола. Лукавият злосторник поискал да го накаже. Той му рекъл:

- Обзалагам се, че мога да вляза в твоята килия!

- Това няма да се случи, защото никога не бих те пуснал в нея! -отвърнал монахът.

Един ден обаче духовникът съзрял пред килията си ранена птица. Той я взел и влязъл с нея вътре. В този миг пред него се явил Дяволът, който се бил престорил на птица. Щастлив от победата си, той казал:

- Ето че успях да спечеля облога. Сега трябва да си избереш сам наказание. Имаш три възможности - да се напиеш, да прелюбодействаш с обвързана жена или да отнемеш живота на друг човек. Кое си избираш?

Монахът се натъжил. Той дълго мислил коя от всичките злини ще е най-малка. Взел да разсъждава, че ако убие човек, ще съсипе две души.

Ако пък бъде с чужда жена, ще се случи същото. Тогава решил да се напие, за да навреди само на себе си. Изпълнил волята на Дявола и се напил.

Но опиянен от алкохола, той посегнал на чужда съпруга. В този момент се завърнал нейният мъж и ги сварил. Заради нетрезвото си състояние монахът го убил. И ето как привидно малкият грях впоследствие прераснал в голямо нещастие.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови