Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Защо ЧАРЛИ и кой е ЧАРЛИ?

С особен интерес изгледах протестното шествие във Френската столица Париж.Над един милион и половина граждани дефилираха по булевардите на Париж с плакати заклеймяващи убийството на журналистите от карикатурният вестник "Чарли Ебдо".Това огромно множество ,смесица от различни по социален статус и вероизповедание хора,където рамо до рамо вървяха християни и мюсулмани издигаха лозунги "Аз съм Чарли",с което декларираха привързаността си към свободата на словото,което според тях бе потъпкано с терористичният акт!

До тук описах поведението в шествието на множеството от християни и мюсулмани,които, както по-горе казах вървяха рамо до рамо.Какво бе учудването ми когато камерите отразяващи събитието,показаха отделен блок от хора принадлежащи към еврейската общност в Париж,които дефилираха самостоятелно,за разлика от общото множество!Защо и от какво бе продиктувано това отделяне на евреите от другите хора?Защо така демонстративно декларираха своята етническа и верска принадлежност и какво ни казваха с това си поведение!?

Знайно е,че карикатурният вестник "Чарли Ебдо"е със скромен тираж от около 40 000 броя,изпълнен с карикатури предимно на мюсулмански и християнски месии и водачи, и отвреме на време,някак под сурдинка,да не е съвсем без хич, и на някоя еврейска личност.Не ми се ще да коментирам ,доколко в тези карикатури е спазвана мярата и допустимата доза на критика и коректност,но дълбоко в мен се загнезди съмнението,че нещата не са съвсем чисти в този вестник,който по всички правила на пазара,отдавна да е фалирал!Кой го е финансирал в края на краищата?

Някак нещата взеха да ми се проясняват,щом видях отделената група на еврейската общност,които носеха един два големи плаката на които пишеше;"Ние сме Чарли"!Защо НИЕ,след като голямото множество от хора бяха изписали на своите плакати;"Аз съм Чарли"?Защо?Някак нещата започнаха да си идват на мястото,като разбрах от следващият ден в новини,че полицията във Франция е засилила охраната на всички еврейски училища и обекти в цяла Франция!Едва ли това е случайно,както си мисля,че не е случайно и насъскването на мюсюлмани срещу християни!

Кой иска да хвърли в етническа и религиозна война Франция и Европа?Кой има сметка от една слаба,разкъсана от междуособици и граждански войни Европа?За себе си аз имам отговор,който можеби се чете между редовете на поста...Ако и Вие имате своят отговор-споделете го!!!

Андрей

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови