Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Двуглаво момиче живее в САЩ (видео)

Двуглаво момиче живее в САЩ (видео)

Момиче с две глави живее в САЩ. Аби и Британи Хензъл са сиамски близнаци, които имат две глави и делят едно тяло.Аби и Британи Хензъл

Аби и Британи Хензъл спорят често.

Те са решени да живеят нормален и активен живот, подобно на своите нормални връстници на по 20 години. Те са били в университет, шофират, имат работа.

Близначките Хензел се раждат на 7 март 1990 година в Минесота, САЩ. Докторите предупреждаватродителите им- медицинската сестра Пати и дърводелеца Майк, че децата им надали ще преживеят и една нощ.

Аби и Британи имат едно-единствено тяло с две отделни глави и шии. Гръдният им кош е по-широк от нормалното, като имат две ръце и два крака. При раждането си те са имали зародишна, рудиментарна ръка, прикрепена към лопатките на гърба, която оперативно е била отстранена. Сиамските близначки имат два гръбначни стълба, които се съединяват в областта на таза. С четири бели дроба, две сърца, два стомаха, три бъбрека, един черен дроб, едно дебело черво и една репродуктивна система, те са се научили от най-ранна възраст да координират тялото си. Аби контролира дясната страна, а Британи лявата.

Има разлика и във височината им. Аби е 1,57 метра и е по-висока от сестра си, която е 1,47 м. Тъй като краката им са с различни дължини, Британи трябва да стъпва на пръсти за да може тялото им да поддържа равновесие. Те е трябвало да се научат да правят компромиси за всичко, от това каква храна да ядат, до социалния им живот и дори дрехите, които носят. Двете имат и други различия. Британи се страхува от височини, докато при Аби не е така. Аби се интересува от математика и точни науки, а сестра й предпочита изкуствата.

Кафето също така им действа по различен начин. След няколко чаши сърцето на Британи се разтуптява, докато Аби няма тези проблеми. Освен това имат и различна температура на телата. Подобно на повечето хора на тяхната възраст, 23-годишните сиамски близначки обичат да прекарват свободното време с време с приятелите си, да ходят на почивка, да шофират и спортуват, въобще да живеят живота си пълноценно. Те дори са положили изпит за правоспособност за управление на автомобил. Всяка една от близначките е използвала една ръка, за да контролират двете волана.

Сиамските близнаци от Минесота, САЩ, са завършили университета "Bethel" в родния си щат и смятат да продължат кариерата си като начални учители с акцент върху математиката. Въпреки че те имат две дипломи за учител, що се отнася за заплатата им, нещата са различни.

Ясно ни е, че ще получаваме една заплата, защото вършим работата на един човек, обяснява Аби. Когато понатрупаме малко опит ще преговаряме за това, имайки предвид, че имаме две дипломи, ние може да дадем две различни гледни точки или да преподаваме по два различни начина. Едната може да преподава, а другата да наблюдава и да отговаря на въпроси, така че от тази гледна точка ние може да вършим повече неща от един човек", казва Британи.

Въпреки че имат нормално семейство и социален живот, учат и работят като всички други млади жени, те се сблъскват с някои допълнителни проблеми. Така например, те трябва да се примирят със спекулациите относно личния си живот - нещо, което те предпочитат да не обсъждат. Близнаците отрекоха слуха, че Британи се е сгодила, описвайки го като "тъпа шега". В интервю за "Discovery Channel" през 2006 г., момичетата, тогава на 16 години, заявили, че се надяват да се оженят и да имат деца.

Сиамските близнаци са много редки - смята се, че това се случва средно веднъж на всеки 200 хил. новородени, като около 40-60% от тях са мъртвородени. От статистическа гледна точка едни на всеки 40 000 близнаци се раждат в едно тяло. Само един процент от тях оцеляват след първата си година.

Всяка операция за разделянето на сиамски близнаци е изключително сложен и опасен процес. Това е риск, който родителите на Аби и Британи не са искали да поемат от страх, че едната от близначките е могла да не оцелее при операцията. След като момичетата пораснали, научили се да ходят и да развиват и други умения, родителите им са потвърдили решението си да не ги разделят. Аргументите им са, че качеството на живот на оцелелия близнак или близнаци, ще бъде по-лошо, отколкото ако те останат съединени.

Видео
СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #2 Bog_Isuskata 27-07-2015 20:21
are stiga weeee edin pat da failnem i ti vednaga si tuka maikati da ebem, 4e kajem na ba6ta mi!!!!
Цитиране
 
 
0 #1 SATANATA_LUCIFER 27-07-2015 20:20
no photoshop included. 100% legit
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови