Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Внимание: Енергоспестяващите крушки сеят смърт над главите ни

Внимание: Енергоспестяващите крушки сеят смърт над главите ни

Енергоспестяващите крушки са опасни за здравето ни, това установиха изследователи от Берлин и Израел.Енергоспестяващите крушки сеят смърт над главите ни

Енергоспестяващите крушки сеят смърт над главите ни

Макар, че всеки ден ни съветват да хвърлим класическите крушки и да ги заменим с енергоспестяващи, редица експерти предупреждават, че икономичните лампи трябва да се използват колкото е възможно по-рядко и да се изхвърлят по-далеч от нас.

Европейския съюз с директива забрани производството на класически лампи, рекламирайки и пускайки на европейските пазари изключително пестеливи крушки, въпреки че според изследователи те са изключително вредни за здравето.

Щадят енергията, но не и живота ви!

Берлински изследователи твърдят, че включените светлинни тела излъчват фенол, нафтален и стилен - канцерогенен състав, който при продължителна експлоатация може да бъде фатален. Фенолът в организма прониква през дихателните пътища нарушава тяхната функция, както и сърдечната честота.

Израелският университет Хайфа, отдавна публикува изследване, според което енергоспестяващите лампи могат да увеличат процента на заболелите жени от рак на гърдата, защото за разлика от класическото жълто осветление, тези излъчват по някакъв начин дневна светлина, поради което се нарушава производството на хормона мелатонин в организма.

Също така има предупреждения, че такива лампи предизвикват мигрена, а дерматолозите пък се опасяват за увеличение на кожни проблеми.

Еко лампа, която е вредна за околната среда!?

Не е ли абсурдно на опаковката на еко продукт да стои предупреждение, че след използването е необходимо да се отстрани като токсичен отпадък?

Еко лампи, които са истинска примамка за хората, които се грижат за околната среда, масово купуват тези продукти, въпреки че неколкократно по-скъпи от класическите, коментират Берлинските изследователи. Тези лампи произвеждат "електрически смог ", трябва да се използват само в добре проветрени помещения и далеч от главите ни, предупреждава експертът Андрес Кирхнер.

Съдържат живак!

Ако се стигне до изгърмяване на лампата, живакът, който излиза е опасен за всяко живо същество.

Те съветват, ако гръмне лампата:

- Отворете прозорците и проветрете помещението.

- Частта, изхвърлете внимателно в полиетиленова чанта.

- пипайте с ръкавици

- Отпадъците не трябва да се изхвърлят в кофата за боклук, в такъв случай е необходимо да се занесат на място, специализирано за събиране опасни отпадъци., пише МК news. mk

Европейския съюз във всички страни членки забраниха класическите крушки от 100 и 75 вата, и се стремят да ги изхвърлят от употреба, дали това е полезно за нас
СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #2 Виолета 07-01-2017 11:08
А това за светодиодните лампи сигурно ли е?
Цитиране
 
 
+18 #1 Някой2 09-01-2014 07:42
Затова използвайте светодиодни (LED) лампи! Още по-икономични и 100% безвредни за здравето ни и за околната среда! :) А вече са и доста достъпни и стават все по-евтини!
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови