Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Какво ядем? Жена намери червей в месо от кауфланд!

Какво ядем? Жена намери червей в месо от кауфланд!

Поредна скандална потребителска история разказва жена, опарила се от веригата магазини "Кауфланд". Тя купила телешко месо, от което изпълзял червей. Ужасът се допълва от факта, че шолът бил предназначен за ястие за децата й. Жената представя историята в блога си, кръстен "За близнаците"..Червей изпълзя от скъпо месо

Червей изпълзя от скъпо месо, купено от "Кауфланд"

"Не знам дали за добра или за зла участ се случи точно на мен. В сряда, 11 декември, купихме от “Кауфланд” в Бургас около 300 гр. телешки шол, който обикновено после разделяме на порцийки и го замразяваме за децата. Вкъщи го прибрах в хладилника, така както си беше в пликчето, и на следващия ден вечерта съпругът ми го извади, за да отреже две резенчета за вечерята на малките и да замразим останалото", разказва жената, цитиран от pik.bg.

"И от пликчето, заедно с месото изпадна едно тънко, червено, кръгло и съвсем живо червейче, дълго около 3 см! Дори на снимките е в различна поза, защото с въртеливи движения и явно постоплено, бързо се придвижаше към месото, докато се опитвах да го снимам.

Естествено, месото не го изядохме (май дори не ми се яде месо за известно време), и на следващия ден подадох сигнал на телефона на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Пределно ясно ми е също така, какво понякога се крие в храните, които ядем и купуваме, дори когато четем етикетите или се доверяваме на известни марки и производители. Дори съм писала по въпроса в статията за българските бебешки пюрета" разкрива потърпевшата клиентка.

"Но все пак се питам, редно ли е в телешки шол, купен от витрината за прясно месо на “Кауфланд” на цена 15, 99 лв. за кг., да има точно 3 (да, три!) вида антиоксиданти – аскорбинова киселина, натриев аскорбат и натриев цитрат?! (забелязах го чак на етикета на пликчето). И като “бонус” – голям жив паразит! Какъв контрол всъщност минават храните, които после купуваме? Какво месо ядем? И на кого вече може да имаме доверие, след като една толкова голяма и известна верига ни продава подобна стока?", пита опарилата се жена.

Колко пъти ви се е случвало да закупите отнякъде храни с качество, което не отговаря на цената и описанието? Или просто с недопустимо качество? Или направо “менте”?

РР. Ще съм благодарна ако някой по-запознат от мен “разпознае” паразитът от снимката, според моите скромни проучвания вероятно е вид глист (хелминит). И за Бога, не опитвайте суровата кайма когато правите кюфтета!

"Нека написаното не се приема като критика към обикновените служители в “Кауфланд”, които винаги са били безкрайно мили с нас!", завършва дамата.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови