Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Антарктида с нов рекорд по ниски температури.

Антарктида с нов рекорд по ниски температури.

На Антарктида беше поставен нов рекорд за отрицателна температура на повърхността на планетата – минус 91,2 градуса по Целзий, пише сайтът 24chasa.bg, цитирайки информация на вестник „Sunday Times”Стене ли Земята?

Антарктида с нов рекорд по ниски температури.

Измерванията са направени посредством спътник от учени на Американския национален център за климатични данни, а самият рекорд е отчетен в близост до японската станция „Купол Фуджи” на ледения континент.

Предишният температурен рекорд – минус 89,2 градуса по Целзий, е регистриран отново на Антарктида в руската станция „Восток” на 20 юли 1983 година.

„Купол Фуджи” е разположена на височина от 3 786 метра, което е и най-високата надморска височина от всички останали станции в Антарктида.

На 04 декември към ледения континент се отправи и 22-та българска антарктическа експедиция. Нейната задача ще бъде да разконсервира базата и да извърши някои неотложни ремонтни дейности по нейната поддръжка. Художничката Ганка Павлова, която също е част от екипа, ще изографиса иконостаса на православния параклис „Св. Йоан Рилски”, построен неотдавна.

22-та българска антарктическата експедиция отбелязва и 25 години от първите изследвания на Антарктида, извършени от българи, както и 20 години от създаването на Българския антарктически институт.

Очаква се експедицията да достигне базата си до средата на декември.

Видео

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови