Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
За желаещите да участват в развитието на християни.ком: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Откриха Ноевия ковчег на карта от 1507 г.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Откриха Ноевия ковчег на карта от 1507 г.

Легендарният Ноев ковчег е отбелязан в планините на Армения на една карта, датираща от 1507 г., съобщава за любопитното откритие сайтът actualno.com, цитирайки информация на Голос РосииОткриха Ноевия ковчег на карта от 1507 г.

Арихв. Снимка: Християни.ком |

Картата е създадена от прочутия немски картограф Мартин Валдземюлер.

Според изследователя Чет Ван Дузер, който проучва картата, самият картографът не използва някакви по-стари източници, за да я създаде, а единствено се осланя на актуалните по онова време навигационни карти, карти на бреговите линии и на моретата. Валдземюлер използва също така и солиден брой описателни текстове, както и илюстрации на монархичните династии от онова време.

Чет Ван Дузер заявява, че на картата освен всичко останало е изобразен и легендарният Ноев ковчег, който е локализиран в планините на Армения. Не е изключено Валдземюлер да копира подобен тип изображения от други навигационни карти на своето време.

Ноевият ковчег, за който се разказва в Библията, е огромен кораб, който лично Бог поръчва на Ной да построи малко преди световния Потоп. Благодарение на него са спасени различни животни, както и семейството на самия Ной. Твърди се, че ковчегът акостира на планината Арарат, след като преди това се носи от водите в продължение на цяла една година.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови