Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Откриха Ноевия ковчег на карта от 1507 г.

Откриха Ноевия ковчег на карта от 1507 г.

Легендарният Ноев ковчег е отбелязан в планините на Армения на една карта, датираща от 1507 г., съобщава за любопитното откритие сайтът actualno.com, цитирайки информация на Голос РосииОткриха Ноевия ковчег на карта от 1507 г.

Арихв. Снимка: Християни.ком |

Картата е създадена от прочутия немски картограф Мартин Валдземюлер.

Според изследователя Чет Ван Дузер, който проучва картата, самият картографът не използва някакви по-стари източници, за да я създаде, а единствено се осланя на актуалните по онова време навигационни карти, карти на бреговите линии и на моретата. Валдземюлер използва също така и солиден брой описателни текстове, както и илюстрации на монархичните династии от онова време.

Чет Ван Дузер заявява, че на картата освен всичко останало е изобразен и легендарният Ноев ковчег, който е локализиран в планините на Армения. Не е изключено Валдземюлер да копира подобен тип изображения от други навигационни карти на своето време.

Ноевият ковчег, за който се разказва в Библията, е огромен кораб, който лично Бог поръчва на Ной да построи малко преди световния Потоп. Благодарение на него са спасени различни животни, както и семейството на самия Ной. Твърди се, че ковчегът акостира на планината Арарат, след като преди това се носи от водите в продължение на цяла една година.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови