Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Откриха процесор в човешкия мозък

Откриха процесор в човешкия мозък

Американски учени успяха да установят, че дендритите (разклоненията на нервната клетка, чрез които същата приема и предава информация) всъщност функционират като едни истински неврални компютри, активно обработващи информация и увеличаващи общата обработваща сила на мозъка, пише за необикновеното откритие blitz.bgОткриха процесор в човешкия мозък

Арихв. Снимка: Християни.ком |

До този момент науката смяташе, че дендритите единствено осигуряват някакво пасивно свързване в мозъка.

Автори на настоящото любопитно проучване са група учени от университета на Северна Каролина в Съединените щати, които установяват, че невронните разклонения правят нещо много повече от това единствено да предават различна информация между нервните клетки.

„Напълно изненадващо се оказа, че обработващата мощ на мозъка е много по-голяма, отколкото се смяташе до този момент”, заявява Спенсър Смит, който е ръководител на изследователския екип, направил шокиращото откритие.

Новата информация, открита от учените, ще промени съществуващите в този момент модели за функциите на невронните мрежи в мозъка, а така също и ще хвърли повече яснота върху неврологичните разстройства.

Неотдавна пък японски учени успяха за първи път да заснемат формирането на мисъл в мозъка на риба, която е първата крачка към разбирането на това как функционират мозъците на организмите на планетата. За тази цел те използваха една суперчувствителна флуресцентна сонда.

ВидеоСПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови