Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Учени откриха, че в ядрото на живата клетка има електромагнитно поле!

Учени откриха, че в ядрото на живата клетка има електромагнитно поле!

Ново откритие направиха колектив от биофизици свързано с ядрото на клеткатаУчени откриха, че в ядрото на живата клетка има електромагнитно поле!

Арихв. Снимка: Християни.ком | Учени откриха
нещо невероятно в ядрото на клетката. На снимката
– митохондрия – биоенергийна станция на живата клетка.
Всяка клетка съдържа от 50 до
5000 митохондрии.

До преди известно време се знаеше, че клетката има свое електромагнитно поле разположено върху мембраната, а отсъства във вътрешността на живата клетка. Екип от учени от американския университет в град Мичиган, откри нещо ново във връзка с електрическото поле в клетката. Те откриха, че в ядрото на живата клетка има електромагнитно поле с изненадващо големи стойности. Екипът ръководен от професора по химия Роул Коупълман проведе експеримент, от който се установи, че вътре в ядрото на живата клетка има електромагнитно поле с потенциал малко по-голям от 15 млн. волта на метър. Това прави около 5 пъти повече от напрежението на мълниите.

Това е невероятно много, но все пак вътре в клетката не е същото, както това, което ние ползваме в бита. Не е известен механизмът, който създава полето и ще има доста време още да го изследват учените биофизици по целия свят, пише сайтът biotele.com и българския сайт svetovnizagadki.com.

Учените от Мичиган измислили начин как да се измери електромагнитното поле вътре в клетката. Те създали волтметър от наночастици, който успели да вкарат вътре в плазмата на живата клетка. Той е направен на базата на бои, които се оцветяват в определен цвят в зависимост от напрежението. Когато вкарат тези бои в клетката те се променят от зелено до червено и така се измерва напрежението, независимо къде е поставен този волтметър в ядрото или в мембраната. Ефектът се постига от изградените наночастици.

Учените се надяват чрез тези електромагнитни полета да научат повече за лечението на болести като рака и други тежки заболявания. Размерите на измерваните частици е около 30 нанометра в диаметър. При осветяване със синя светлина, напрежението в клетката кара чувствителните бои да излъчват смес от червена и зелена светлина, а точната честота на излъчваната светлина се влияе от силата на местните електрически полета, което позволява на учените да измерят тези области.

Много загадки се откриват в клетките на живите организми. Възниква въпросът как е възможно те да са създадени? Възможно ли е от само себе си да са създадени те или някоя разумна сила е създала всичко това, което е невероятно сложно. Още през 19-ти век Луи Пастьор е доказал въз основа на своите опити, че е невъзможно живот да произлезе от мъртвата материя, а живот се поражда само от живот (до това заключение стига и италианския лекар Франческо Реди пак с опити през 17-ти век), следователно стигаме до извода за Интелигентния Дизайнер, до което заключение са стигнали много други учени и са отхвърлили еволюционната теория на Дарвин като несъстоятелна. В интерес на истината световния елит се стреми това да не се знае от хората и затова все още се налага тази теория като общоприета.

Не може толкова сложни клетки като тези на човека и на другите организми да е създадена от само себе си, без намеса на Интелигентен Дизайнер или с други думи казано Бог. Тази теория за Интелигентния Дизайнер се подкрепя от Айнщайн, Блез Паскал и други известни учени.

Видео


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови