Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Предстои най-горещото лято от 600 години насам

Предстои най-горещото лято от 600 години насам

CNews публикува анализ на изследователи от Харвард, в който се твърди, че всяко ново лято в Северното полукълбо вече ще е много по-топло, отколкото всеки летен сезон през последните 600 години.Предстои най-горещото лято от 600 години насам

Горещо лято

Американски учени са разработили статистически модел на арктическите температури и са заключили, че летните месеци за последните две десетилетия са подобрявали всички температурни рекорди за последните 600 години. Изследователите са направили своите заключения на базата на проби, получени от дървета, лед и седимент в езерата.

Получената от тях реконструкция на 600-годишната история на температурата много по-добре обяснява наблюдаваните температурни аномалии, които възникнаха през лятото на 2010 г. , отколкото съществуващите статистически данни за температурата за последните 100 години.

С изследването си учените са 95% сигурни в това, че летата на 2005 г., 2007 г., 2010 г. и 2011 г. са били по-топли от предишните лета за последните 600 години. Нещо повече – тенденцията на бързо, но не рязко увеличаване на летните температури, продължава.

Още по темата

Следователно аномалията през лятото на 2010 г. не е уникално явление, и с ръста на летните температури вероятността от екстремни събития ще се увеличава значително.

Сега групата изследователи се опитва да подобри модела, за да получи представа не само за очакващите земляните сезонни промени в температурата, но също така и за седмичните и дори ежедневни промени на температурата. Според американските учени това ще им помогне да идентифицират промените в климата дори и за малки интервали от време.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови