Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

10 хиляди долара на този, който може да опровергае Книгата Битие

10 хиляди долара на този, който може да опровергае Книгата Битие

В САЩ учен е готов да плати 10 хиляди долара на този, който може да опровергае Книгата Битие10 хиляди долара на този, който може да опровергае Книгата Битие

Библия

Aмерикански креационист е готов да изслуша всеки, който може да опровергае събитията от книгата Битие, в която, както е добре известно, се говори за Божественото сътворение на света и човека.

Аргументите, казва той, “трябва да бъдат обективни, достоверни, надеждни и доказани с факти.” Така нареченият процес, победителят в който ще получи $ 10 хиляди долара, ще се проведе в присъствието на съдия, заместник-шериф и стенограф, съобщава Guardian.

“Те (еволюционистите) са интелигентни хора трябва да разберат, че нямат научни доказателства, които могат да издържат в съда,” – казва докторът по кинезиология (науката за движението на животни и хора), Джоузеф Мастропауло.

Той преподава биомеханика и физиология в Университета на Калифорния в продължение на 25 години. Според него ” във Вселената няма нищо, което еволюционира: всичко се разрушава, всичко се движи в обратна посока.”

Според проучване на Галъп 46% от американците казват, че вярват в буквалното тълкуване на Битие, или че Бог е създал хората през последните 10 хиляди години без участието на еволюцията. В същото време сериозни научни доказателства сочат, че човечеството е еволюирало 1 млн. години.

Ето и правилата на процеса:
1. Привърженикът на не-буквално тълкуване на Битие депозира при съдията $ 10 хиляди.
2. Поддръжник на буквалното тълкуване на Джоузеф Мастропауло депозира при съдията $ 10 хиляди.
3. Ако привърженик на не-буквално тълкуване на Битие докаже, че науката противоречи на буквалното тълкуване, той получава награда от $ 20 000.
4. Ако привърженик на буквалното тълкуване на Битие докаже, че науката подкрепя буквалното тълкуване на Битие, той получава награда от 20000 щатски долара.
5. Доказателствата трябва да са научни, което означава обективни, достоверни, надеждни и доказани с факти.
6. Превъзходството на доказателствата води до победа.
7. В края на процеса съдията дава на печелившата страна и двата чека.
8. Съдията е върховният съдия всъда.
9. Процесът се извършва в съдебната зала.
10. Разходите за делото покрива спечелилата страна.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови