Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Желаещите да помогнат нека последват тази връзка: КЛИК
За информация по фактурирането или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Село в Индия засажда 111 дървета всеки път, когато се роди момиче

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Село в Индия засажда 111 дървета всеки път, когато се роди момиче

Твърде често увеличаването на човешката популация води след себе си проблеми за околната среда като изчерпване на ресурси и посегателство върху диви местообитания. В едно тихо селце в Индия обаче съществува поразителна еко-традиция, която помага да се подсигури по-зелено бъдеще с всяко ново поколение.Село в Индия засажда 111 дървета всеки път, когато се роди момиче

Индия

В някои части на Индия много родители предпочитат мъжки наследници, но жителите на селото Пиплантри нарушават тази традиция като отбелязват раждането на всяко бебе момиченце по начин, добър за всички. За всяко родено момиченце общността се събира, за да засади заедно 111 плодни дръвчета в нейна чест.

Тази традиция е била предложена за първи път от бившия лидер на село Пиплантри - Шиян Сундар Паливал, в чест на неговата дъщеря, която починала на млада възраст.

Но засаждането на дърво е само един начин, по който общността подсигурява по-светло бъдеще за техните дъщери. Според доклад на The Hindu, хората от селото събирали около $380 за всяко ново бебе момиче и ги депозирали в сметка за нея. Родителите на момичето допринасят със $180 и трябва да направят обещание да са добри настойници.

“Караме родителите да подпишат декларация, в която обещават, че няма да оженят дъщеря си преди достигане на пълнолетие, ще я водят редовно на училище и ще се грижат за дърветата, посадени в нейна чест.„ казва Паливал.

В последните шест години с увеличаването на популация, хората от Пиплантри са засадили приблизително четвърт милион дървета – впечатляваща гора в чест на най-младите членове на обществото, предлагайки на всеки късче отмора в тяхното ежедневие.СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови