Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Създадоха алгоритъм, който визуализира сънища

Създадоха алгоритъм, който визуализира сънища

Японски екип от учени ръководен от Юкияши Камитани успяха да създадат уникален алгоритъм, който е в състояние да предвиди какви сънища ще сънува даден човек. Успоредно с това те намират и начин да възпроизведат в реално време изображенията, които мозъка създава, докато спим. За целта те използват магнитен резонанс, който им позволява да наблюдават притока на кръв в него, за да придобият представа за дейността и респективно сънищата, създавани от него, информира digital.bg.Създадоха алгоритъм, който визуализира сънища

Създадоха алгоритъм, който визуализира сънища

Ключовата идея, която стои зад технологията им, е, че мозъкът работи по идентичен начин всеки път, когато се сетим за едно и също нещо. Експериментите, които те провеждат, им позволяват да проследяват неговата активност в продължение на три часа, докато доброволци са поставени в специални машини. След това учените ги събуждат и започват да им задават въпроси свързани със сънищата им, а процесът е повторен повече от 200 пъти върху всеки един от тях.

Благодарение на информацията, която те получават докато им показват изображения от предполагаемите неща, които са се появили в съня им, те успяват да създадат уникален алгоритъм, базиран изцяло на мозъчната им активност. Учените разбират дали снимките отговорят на реалните им видения, като проследят дали той реагира по същия начин, както по време на съня им. В момента технологията дава точни отговори в около 60% от случаите, в които прецизно предвижда какво ще видят доброволците, докато спят.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови