Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Така нареченият Ден на Рождество.. От Катя Николова

152807.p

Вместо "слово за деня" или...изразени в няколко думи моите (НЕ) предпразнични мисли:
Едно закономерно вече явление наблюдавам през последните дни (а то се появява преди всеки празник) в пространството на ФБ. А и имам подозрението, че ескалацията му ще нараства до така нареченият Ден на Рождество или както в България е прието да се нарича Коледа.
И какво ми прави впечатление: засилила се е активността на тези, които подкрепят това събитие и на онези, които го отхвърлят. И забележете - всичко се прави с много "мъдрост", увещания, заповеди - правете или НЕ правете това, защото...видите ли Бог така желае или НЕ желае. И всички те забравят най-важното - да бъдат себе си и да оставят и другите да бъдат себе си; да обичат и да бъдат обичани; да зарадват някого и самите те да се радват. Приятели, мисля, че пропускаме ГЛАВНАТА цел, поради която Исус Христос се роди като човек - и това Е, че Бог толкова много обича ВСЕКИ един от нас, че пожела да дойде в човешки образ и да разпери ръцете Си там на кръста, за да прегърне този свят и да ни покаже, че тази любов Е за ВСИЧКИ. Че тази любов НЕ е заповед, която да спазваме; НЕ е осъждение, поради което да наведем глава в присторено смиреномъдрие пред някоя икона, а...в сърцето си да имаме зли помисли към някого или нещо; НЕ е да спазваме ритуали или самоволни забрани... ТАЗИ ЛЮБОВ Е ДАР ЗА ЖИВОТА на ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК! Бог Сам ни даде пример как да живеем - с любов към всеки и всичко! Показа ни Своят характер, Себе Си. Каза ни: "Вижте Кой Съм Аз - Аз Съм Любов. С любов те създадох за Себе Си и с любов давам Себе Си за теб! Прави и ти като Мен, Дай себе си за другите, няма НИЩО по-ценно и по-велико от това, защото....Аз те направих по Мой образ и подобие."
И...какво правим ние? Кога ще последваме този пример на нашият Създател? Кога ще спрем да се правим на богове - да раздаваме правосъдие, да обвиняваме; да тъпчем и мачкаме тези, които не ни харесват; да мразим и да оправдаваме омразата си с..."дълбока духовност"?! Не ни ли показа Сам Бог какво е нужно?! ДА СЕ ОБИЧАМЕ! Да обичаме хората такива, каквито са! Не хвърляме ли укор върху Създателят си като казваме за този или онзи - ти си такъв, ти си онакъв...Кой го е създал такъв и...кой си ти да го презираш, че не е като теб?!
Разбирам, че това не са "предпразнични" мисли, но...тъжно ми е като гледам как хората САМИ се погубват - от собственото си безразсъдство и високомерие, правейки се на богове и раздаващи собствено "правосъдие"....
А Исус само разтвори ръцете Си и...умря, за да даде ЖИВОТ на ВСЕКИ един човек. На всеки, който би повярвал в Неговата любов, в Неговият пример - да дадеш себе си, което означава всичко, което си ПОЛУЧИЛ от Създателят си...поне за един човек. Защото, давайки го на човека...го връщаш отново на Бога. Защото...ВСИЧКИ сме Негови, ВСИЧКИ сме творението на Една Велика Любов! Нека в тези "предпразнични" дни осъзнаем поне една истина - БОГ Е ЛЮБОВ! И ти, създаден по Негов образ и подобие...БИ ТРЯБВАЛО ДА СИ ЛЮБОВ! Обичам ви!
Катя Николова

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...