Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Накъде те отвеждат твоите мисли?

156276 172675086095203 113364425359603 530483 7855919 n

На къде те отвеждат твоите мисли и какъв е плодът им в твоят живот?

Най- лесният начин да се убедим и наистина да разберем нашите слабости и да ги превърнем в наши силни страни е когато се само наблюдаваме!

Само тогава ще разберем какво всъщност има в нашето сърце и ум, които принципно трябва да са верни на Бог, тъй като сме Божии деца!
( Погледнете Притчи 4: 23 )

Защо човека пада и защо не може да стане и автоматично влиза в плен?

Мислите ли си че сатана ще ви съжалява и няма да ви навреди? Само когато разберете опасността от това което правите, тогава вие няма да влизате в пряка връзка с дявола.

А щом все още го правите, значи не познавате врагът си, а от друга страна ако не го познавате не може и да го победите! НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ ВРАГЪТ СИ! Той е опасен за вас, ако сте извън Бог!

Нека всеки се замисли от къде идва неверността към Бог? От къде води началото си и как тази неверност е стигнала днес точно до нас?

Неверен означава още:

Погрешен; Лъжлив; Измамен,

Когато ние НЕ се подчиняваме на Бог приемаме в себе си същите тези качества на неверника. Вие разбирате ли колко е сериозно това?

Интересно е че започвайки да приемаме качествата на неверника

( който всъщност е врагът на Бог) ние започваме да приличаме на този от когото черпим качествата си ( неверника )

Как тогава ние ще може да служим като верни служители като всъщност сме изпълнени с качествата на неверник и тези качества Бог ги мрази.

1) Как ли се изпълваме с тези качества?

Изпълването с качествата на неверник се получава когато ние прекарваме време със бащата на греха, който ни заразява умът с погрешни мисли, които ни отдалечават от самият Бог! Което е огромен минус за нас!

2) Замислете се защо ли се е родила нуждата да отидете в другото царство?

Ева също за миг Беше се отзовала в царството на сатана като си позволи да слуша онова което Дявола дойде да й каже!

Дявола постоянно се опитва да дохожда до вас, въпросът е да не го слушате, а да го гоните! А той за да бъде гонен трябва да сте въоръжени със Слово! Защото той само от това се плаши!

Ние знаем че дявола е крадец нали така? Според вас какво ли той ще открадне от нас като му позволим да ни доближи?

Нека разгледаме това по- подробно!

- Мислите ни когато НЕ са отдадени и посветени на Бог започваме силно да отслабваме в Духът и ставаме лесна плячка за противника. Когато той вече е влязъл в нашият ум започва да краде онова което има там и да слага това което би му помогнало в пленяването ни.

Сатана ни Ограбва радостта и словото и ни предлага в замяна на това страх! Който още повече ни държи на далеч от Бог!

СЕГА ВНИМАВАЙТЕ!

- Ограбвайки ни радостта той ни краде силата да се молим и общуваме с Бог!

- Ограбвайки ни словото той ни краде Оръжието с което може да го победим, тоест нашето оръжие с което ние сме в състояние да го изгоним от живота си!

Нашето оръжие е меча на Духът, което е Божието Слово! (Ефесяни 6 )

Затова любезни затворете всички врати във вашият живот които сте ги отвори несъзнателно общувайки със сатана и позволете на Святият Дух да дойде и да арестува крадеца и да го изгони от вашият живот.

Мислите ли си че с качества на неверен ще може да се наречем съдове за почитна употреба?

Кой ли ни лъже според вас, че Бог не може без нас да продължи делото си и ще се съгласи на неверието и греха само за да се наричаме негови?

Писано е:

- “Зная делата ти, че не си нито студен нито топъл. Дано беше ти студен или топъл. Така, понеже си хладък, и нито студен нито топъл, ще те избълвам из устата си.”

Откровение 3:15-16

Непрекъснато бдете и се молете тогава по- лесно ще разберете кой ви говори и какво ви предлага, защото сатана обича да се появява като светъл ангел, за да ни заблуди . А ние сме силни само тогава когато сме в Бог!

Бъдете Благословени.

От Ави Абнер

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...