Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

За жабата и розата

Жаба

Имало едно време една много красива червена роза, която се чувствала доволна от факта, че е най-красивата в цялата градина. Хората я гледали от далече, защото в близост имало една голяма крастава жаба, която отблъсквала хората и те не я доближавали.
Разгневена, един ден розата заповядала на жабата да напусне и тя след кратко объркване се отстранила. Не след много време жабата минала покрай мястото, където била розата и я видяла без листа и цветове. Попитала я:” Какво се е случило? Защо изглеждаш така зле?” Розата отговорила: „Е, откакто ти си отиде, мравките изядоха лека-полека листата ми и аз никога няма да бъда тази красива роза, която бях.” Да, разбира се – отвърнала жабата – когато бях близо до теб, аз изяждах мравките и затова ти беше най-красивата роза в градината.”
Тази история ни помага да разберем, че много пъти презираме другите по различни причини и съображения, особено...когато вярваме, че ние сме по-добри от тях, че те са в краката ни и не са достатъчно умни като нас и...че не са достойни за нашето присъствие. Истината Е, че ние имаме много да се учим от другите, особено в духовен план, защото Бог смирява горделивите и дава благодат на смирените.
Исус създаде Църквата като тяло, в което всеки има своето място и предназначение спрямо другите и всеки един трябва да чувства необходимостта да се свърже с брат си или сестра си, тъй като ние ЗАЕДНО образуваме Тялото Христово!
Катя Николова

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...