Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Грехът разяжда сърцето на човека!

Череши

Сигурно и вие сте имали една пълна купа с череши, червени, едри, лъскави, с капчици вода по тях, чудесни. Какво невероятно творение Божие и прекрасно лакомство.
Но идва разочарованието, когато похапнеш една, две, три череши....и констатираш, че са с червеи. Отваряш следващата череша с надеждата че в нея няма да има такова малко червейче, но и тя е засегната, и следващата и следващата и почти всички...В някои има по две червейчета и вътрешната развала е по-голяма. Картината е грозна - отвън черешите са чудесни, здрави, привлекателни, но отвътре са проядени, разядени.
Не е ли така и с човека, а дали не е така и с Християните, с църквата?!
Отвън изглеждат напълно добре, но вътре този червей на греха работи, ден и нощ, разяжда сърцевината, разяжда сърцето.
Бог вижда точно тази сърцевина, вижда и знае какво има в сърцето на човека.
Грехът разяжда сърцето, грехът бавно, методично работи, грехът съсипва, грехът води до погубление.
Бог е свят и не може да ни приеме такива разядени, Той е свят и иска и ние да сме святи, да не съгрешаваме, да не погиваме.
Покайте се и изповядайте греховете си, извадете тези гнусни червеи от сърцето си, ти и аз, да не допущаме тази развала, затова Иисус умря вместо нас, Бог не иска да се връщаме към греха, грехът носи погубление.
Яков 1:
14. А който се изкушава, се завлича и подлъгва от собствената си страст;
15. и тогава страстта зачева и ражда грях, а грехът, като се развие напълно ражда смърт.
Каква цена има една купа с прекрасни наглед червени, лъскави череши, но пълни с червеи, проядени, развалени...никаква... директно отива в боклука.

Споделено от Росица Иванова

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...