Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Къде отиваш, Господи?/ Quo vadis? - Полша, САЩ - 2001

Действието на филма се развива по времето на римския император Нерон, 63 - 66 г. от н.е. Именно по това време се появяват историческите свидетелства за разпространението на християнството, свързани с пребиваването в Рим и мъченическите смърти на Петър и Павел. Рим е в пламъци. Християнството се надига. На трона е Нерон - убиец, комедиант и подпалвач. Показана е трагедията на първите християни, обвинени в подпалването на Рим през 64 г. от н.е. Разпъвани на кръст, обливани с горяща смола, хвърляни на дивите животни, превръщани в "живи факли".

Главнокомандващ в римската армия се влюбва в млада робиня - християнка. Тяхната любов противопоставя неговата преданост към империята и дълга му към сектата, отдадена на по-висша сила. Над всичко това е Нерон. Император, безумец, убиец и върховен владетел на огромната, но обречена империя. Филмът е носител на 5 награди "Златен орел".

Къде отиваш, Господи?/ Quo vadis? - Полша, САЩ - 2001


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови