Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО! Ватикана отвори вратите си за ислямски молители! (ВИДЕО)

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО! Ватикана отвори вратите си за ислямски молители! (ВИДЕО)

видео

(видео)

Папа Франциск беше домакин на първата по рода си молитва за мир, произнесена от евреи, християни и мюсюлмани.

Молитвата стана повод за среща на президентите на Израел и Палестинската автономия в опит да се постигне мир в Близкия Изток.

Главата на Римокатолическата църква покани Шимон Перес и Махмуд Абас миналия месец, докато беше на посещение в Светите земи. Преди началото на молитвата за мир папа Франциск посрещна израелския и палестинския президент, които се прегърнаха.

Папата подчерта, че стремежът към мир е акт на върховна отговорност пред съвестта ни и пред народите ни. Той изрази увереност, че милиони хора по света от всички изповедания се молят заедно с тях за мир. След края на молитвите Франциск, Перес и Абас се ръкуваха и засадиха заедно маслиново дърво - като символ на мира.

Текст и видео: novanews.bg


Видео


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови