Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Майка Тереза: „Служенето е плод на любовта”

Майка Тереза“Служенето е плод на любовта” - това ще видим ясно  от  автентичните думи на Майка Тереза, записани в книгата й и подредени по категории.

ПЪРВО УСЛОВИЕ: ЧИСТО СЪРЦЕ Ние всички трябва да отделяме време за мълчание и съзерцание. (стр. 31) Започвам винаги молитвата си с мълчание, защото само в тишината на сърцето Бог проговаря. Бог обича тишината – трябва да се вслушваме в него, защото значение има не онова, което говорим ние, а онова, което Той казва чрез нас и на нас. Молитвата подхранва душата – за нея тя е като кръвта за тялото – и те приближава до Бога. А също пречиства сърцето ти. Само чистият по сърце може да види Бога, да говори с Бога и да съзира Божията любов у другите. Чистото сърце означава, че си открит и честен с Бога, че не криеш нищо от него и го оставяш да вземе онова, което иска от теб. (стр. 31)Дори вечер, преди да легнеш, трябва да провериш съзнанието си (защото не знаеш дали ще можеш да направиш това на сутринта). (стр. 34)Най-важното нещо, което може да  върши едно човешко същество е да се моли, защото ние сме създадени от Бога и сърцата ни ще станат неспокойни, докато не се утешим с него. (стр. 32)Ако вярваш в Бога и в силата на молитвата, ще преодолееш всяко чувство на съмнение, страх и самота, каквито обикновено изпитват хората. (стр. 33)В днешно време толкова много семейства по света са нещастни, затова е важно да се молят и да си простят. Хората ми искат съвет за брачните двойки, нещастни в своите взаимоотношения – винаги им казвам: „Молете се и си простете!”; казвам го и на младите хора, познали насилието в собствените си домове: „Молете се и простете!”; и на самотните майки, останали без семейна подкрепа: „Молете се и простете!” (стр. 36)ЦЕЛИ НА СЛУЖЕНЕТОМожем да изцерим физическите болести с лекарства, но единственият лек срещу самотата е любовта. Много хора по света умират за коричка хляб, но още повече са умиращите за мъничко любов. На Запад съществува друг вид бедност – липсата на духовност, причиняваща самота. Съществува глад за любов, както и глад за Бога. (стр. 57)Работата ни е да окуражаваме християните да извършват дела от любов. И всяко дело, извършено от любов, извършено с цялото сърце, винаги приближава хората до Бога. (стр. 19)Тайната на любовта е в обичането, а не в крайния резултат. Разбира се, нормално е да желаеш най-доброто за другия, но дали то ще се осъществи по този или онзи начин, не определя ценността на това, което сме направили. Колкото повече се освобождаваме от стремежа към резултат, толкова повече научаваме за съзерцателния аспект на любовта. Любовта е служене, но и съзерцание. Това, към което трябва да се стремим, е баланс между двете. Любовта е ключът към този баланс. (стр. 65)„Сенаторе, не сме призовани да сме удовлетворени, призовани сме да сме вярващи.” – Отговор на Майка Тереза на сенатор на Вашингтон относно това дали може да  почувства някога удовлетворение от делата си в Индия, където проблемите са безчетни. (стр. 99)Да служим на „нищите братя”, които са:

Цялата статия от ТуК

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови