Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Ванга и Христовият Кръст

Не много преди да умре, Ванга пратила при митрополит Натанаил хора, които да му предадат, че тя иска той да я посети. Надявайки се, че може би Ванга иска да се покае, Владиката обещал да отиде. Съвсем естествено, защото като добър пастир, той е длъжен да се грижи за всяка овца от своето стадо, особено за заблудените.

След няколко дни той отишъл при нея и влязъл в стаята ѝ. Владиката носел със себе си мощехранителница, в която се намирала частица от Честния Кръст Господен. При Ванга, както обикновено, имало много хора, а тя стояла вглъбена в себе си, предсказвайки нещо някому и не чула, когато в стаята влязъл митрополитът. Във всеки случай, не разбрала кой дошъл при нея. И изведнъж рязко спряла да предсказва и цялата се изменила, проговаряйки с нисък, хриплив глас и с видимо усилие: «Някой влезе. Нека незабавно да хвърли на земята това, което е донесъл със себе си! Незабавно да ГО хвърли на земята!” „Какво е то?”, – попитали изумените присъстващи. В този миг тя надала адски вик: «ТОВА! Той държи в ръцете си ТОВА! ТО ми пречи да говоря! Заради НЕГО нищо не виждам! Не искам ТОВА НЕЩО в моя дом!», виела тя, тропайки с крака и люлеейки се напред-назад.

Тогава Владиката се обърнал, напуснал стаята, качил се в колата и си заминал.

Из „Афонские рассказы”

© 2010 Бъди верен     

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
+5 #1 Kostadin Kostadinov 31-01-2013 09:52
Господния Дух да докосне сърцата на всеки един от вас. Не се карайте коя църква спасява хората. Нито една църква няма да ви спаси, дори ходенето и до Църквата на Исус Христос от Назарет няма да ви пренесе автоматично до Вечното Божие царство. Не църквата спасява, нито пък Божието Слово. Бог е казал какво ще ви спаси: "Аз съм пътят, истината и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез мене" ( Йоан 14:6). "Който ни избави от власта на тъмнината и ни пресели в царството на Своя възлюбен Син. В Него имаме изкуплението си, прощението на греховете..." (Кол.1:13-14).
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови